3
Mayıs
2024
Cuma
TUNCELİ

Keklikleri doğaya saldı

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde yaşayan Tarkan Yapmaz (40), kış aylarında evinde beslediği keklikleri mevsim şartları normalleşince doğaya bıraktı.

Ağır kış şartlarında yakalayıp evinde beslediği ve çevre ilçelerde ücret karşılığı satın aldığı 10 adet Kınalı kekliği avlanmaya yasak bölgede doğaya bırakarak anlamlı bir fedakarlık örneği sergiledi. Tarkan Yapmaz, Erdoğan Çene ve Ahmet Altan isimli doğaseverlerin elinden özgürlüğe uçan keklikler, yeni yaşam alanlarına doğru kanat çırptı.

Yaban hayatını korumak için her yıl doğaya keklik bıraktığını söyleyen Tarkan Yapmaz, "Kınalı keklikler olmadan dağların bir güzelliği, bir anlamı olmuyor. Yapılan çalışmaların amacına ulaşabilmesi için avcıların da duyarlı olması gerekiyor. Avcılık, av neslini tüketmek değildir. Çemişgezek ve Çemişgezek dağları bu kekliklerin şakımasıyla hayat bulsun istiyoruz. İmkanlarımız bu kadarına yetiyor. Herkesi özellikle nesli azalmakta olan Kınalı keklikleri korumak için duyarlı olmaya çağırıyoruz." dedi.

CHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı 16:27:13
Güncelleme :2 Nisan 2013 Salı 18:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Meçhuliyet IP: 78.164.171.xxx Tarih : 1.03.2013 11:42:42

Kutlarım Sizi ,keşke tüm insanlar sizin gibi olsa. Cani ve cahiller yaban hayatı korumak nedir bilmeden bilinçsizce avlıyorlar.