7
Mayıs
2024
Salı
TUNCELİ

Kent Konseyi toplandı

Tunceli Valiliği İl Özel İdaresi’nce, Yerel Gündem Kent Konseyi’nin ilk toplantısı yapıldı.
İl Özel İdaresi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya; Tunceli Valisi Mustafa Erkal, CHP Tunceli Milletvekili Hasan Göyüldar, CHP Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya, Hasan Göyüldar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker, Tunceli İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Namık Dursun, Tunceli İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, sivil toplum örgütleri başkanları, yatırımcı kuruluşların müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk konuşmayı yapan CHP Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya, Tunceli’nin problemlerinin terör, işsizlik, köy boşalmalarından kaynaklanan sorunlar olduğunu söyleyerek, "Teröre karşı mücadele verilirken, bölge halkının ekonomik olarak güçlendirilmesi, turizm mastır planının yapılması ve Munzur Çayı üzerinde yapılacak barajlardan vazgeçilip, bölgenin turizme açılması lazım" dedi. Ardından kürsüye çıkan CHP Tunceli Milletvekili Hasan Göyüldar ise, boşalan köylerin mutlaka canlandırılması gerektiğini söyledi.

Konsey Başkanı olarak bir konuşma yapan Tunceli Valisi Mustafa Erkal, Kent Konseyi, Bölge Kalkınma Ajansları ile Sosyal Riski Azaltma Projeleri’nin (SRAP) amaçlarının aynı olduğunu belirterek, "Her 3 uygulamanın amaçları da aynıdır. Özetle ifade etmek gerekirse amaç; kamu kesimi, özel kesim, sivil toplum örgütleri arasında işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak, sorunları önceliklerine göre belirleyerek, ’Birlikte Üretim ve Birlikte Yönetim’ ilkelerinden hareket etmek ve halkı, sorunların seyircisi, yakınan ve hizmet bekleyen konumdan çıkararak, aktif taraf hale getirmektir" dedi.

Daha sonra Kent Konseyleri, Bölge Kalkınma Ajansları ve SRAP hakkında bilgiler verildi. Toplantı, sivil toplum örgütleri başkanları ve halkın konuyla ilgili çeşitli önerileri dinlendikten sonra sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 19:16:14
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 14:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?