4
Mayıs
2024
Cumartesi
TUNCELİ

KESK'ten 4+4+4 eylemi

Tunceli'de, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyesi memurlar iş bırakıp, yürüyüş yaptıktan sonra oturma eylemi düzenleyip ardından davul zurna eşliğinde halay çekti.

Tunceli'de, KESK'e bağlı sendika üyesi bir grup sevk eylemi ardından Sanat Sokağı'nda bir araya gelerek davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Düdük çalarak 4+4+4 olarak bilinen yasayı protesto eden kalabalık daha sonra Devlet Hastanesi önüne kadar yürüdü.

Eğitim-Sen Tunceli Şube Başkanı Hasan Ölgün, protesto eylemlerine katılmak üzere Ankara'ya giden arkadaşlarının polisler tarafından sekiz ayrı yerde durdurarak engelleme girişimlerine rağmen arkadaşlarının şu anda Ankara sokaklarında olduklarını söyledi.

Ölgün, "Eğitimde 4+4+4 yasa taslağının özellikle çocuk gelinleri çoğaltacağını biliyoruz. Dindar gençlik yetiştirme projelerinin bir parçası olan bu yasanın bir an önce geri çekilerek yerine 2+8+4 olarak yeniden düzenlemelerini istiyoruz" dedi. Yasa taslağı geri çekilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirten Ölgün, yarın da bu alanlarda olacaklarını dile getirerek, kalabalığı 15 dakikalık oturma eylemine davet etti.

Oturma eyleminin ardından grup, davul zurna eşliğinde halay çekerek eylemi sürdürdü.

iha
Yayın Tarihi : 29 Mart 2012 Perşembe 12:50:27
Güncelleme :5 Nisan 2012 Perşembe 18:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akın akın IP: 88.247.21.xxx Tarih : 30.03.2012 16:26:08

bahar geldi ya leylekler çogalmış leylegin ömrü lak lak la geçermiş derdo derdo oyy oyyyyyy lak lak a devamm elde var sıfırrrrrrr ne olduuuu tasarı gerimi çekildi iptalmi edildi işinize gelmedi dimiiiiii lak lak lak lak lak lak lak lak