30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

KESK'ten gözaltılara tepki

KESK Tunceli Şubeler Platformu, İzmir, İstanbul, Ankara, Manisa, Van olmak üzere Jandarmanın 5 ilde yaptığı operasyonları yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto ettiler.


KESK Tunceli Şubeler Platformu üyesi 500 kişilik bir grup, Eğitim Sen Tunceli Şubesi Binası önünde bir araya gelerek, sloganlar eşliğinde Sanat Sokağı'na kadar yürüdüler. Burada kendilerini destekleyen vatandaşlarla birlikte yine sloganlar eşliğinde Belediye Yeraltı Çarşısı üzerine kadar yürüdüler. Basın açıklamasını platform adına, Tüm-Bel Sen Yöneticisi Malatya Şubesi Başkanı Mazlum Doğan okudu. Doğan, dün sabah saatlerinde KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül ile Eğitim Sen Kadın Sekreteri Gülçin İsbert, Eğitim Sen eski kadın sekreteri Elif Akgül, Lami Özgen, Barış Meclisi Sözcüsü Yüksel Mutlu'nun da aralarında bulunduğu bazı sendika yöneticileri ile üyelerin gözaltına alındığını belirterek, "Bir emek örgütü olan Konfederasyonlara yönelik tırmandırılan polis baskılarının hiçbir demokratik ölçüye sığmadığını, KESK'i yıldırmayı, sürdürdükleri demokrasi mücadelesinden alıkoymayı, yıpratmayı hedefleyen faşizan tutumların amacına ulaşmayacak. Gözaltına alınan arkadaşlarımız toplum içinde saygınlığı
olan adresleri belli sendikacılar ve kamu emekçileridir.

Bu böyleyken baskınlarla gözaltına alınmalarının makul hiçbir açıklaması olamaz. KESK'te suç unsuru bir şeyin bulunması mümkün değildir. KESK yasal zeminde kamu emekçilerinin hakkını savunan, gücünü sadece üyelerinden alan, kimseye diyet borcu olamayan demokratik kitle örgütüdür.

Burada tüm yetkililere sesleniyoruz: KESK'e yönelik bir adım atarken 40 kere düşünmelisiniz" dedi.
Açıklamanın sonunda KESK'e yönelik baskılara son verilmesi ve gözaltına alınan arkadaşlarının derhal serbest bırakılmaları çağrısında bulundular. Grup açıklamanın ardından, olaysız dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 15:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?