6
Mayıs
2024
Pazertesi
TUNCELİ

Köye halaylı dönüş

Tunceli'de köye dönüşler devam ediyor. Geçen yıl başlatılan köye dönüşler kapsamında temeli atılan köylerde yapımı biten konutlar bir bir düzenlenen törenle hak sahiplerine veriliyor. Tunceli'de her hafta yeni bir köyde temel atma veya tamamlanan konutlar için hak sahiplerine teslim ediliyor.

Şu ana kadar Ovacık İlçesi'nde 14, merkeze bağlı Dilek Köyü'nde 24 ve Nazımiye Büyükyurt Köyü'nde 24 olmak üzere toplam 62 konutun temeli atılırken, Çemişgezek Güneybaşı Köyü'nde yapımı tamamlanan 24 konut düzenlenen bir törenle hak sahiplerine teslim edildi. Güneybaşı Köyü toplu konut alanında yapılan törene Vali Mustafa Erkal, 51. İç Güvenlik Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin İyidil, Kaymakam Ayhan Tavlı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Namık Dursun, Emniyet Müdürü Osman Öztürk ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Vali Erkal, Teröristlerin Ermeniler'le aynı ruhu taşıdıklarını ifade ederek, "Teröristlerin geçmişte bu köyde yaptıkları 1915'te Ermeniler'in Türkler'e yaptıklarıyla aynıdır. Teröristler Ermeniler'le aynı ruhu taşıyorlar. Ermeniler geçmişte vatandaşları caminin önünde toplayarak katletti. Bu köyde de PKK'lı teröristler 6 vatandaşımızı caminin önünde toplayarak katletti. Bir olun pir olun ki kimse aranıza fitne fesat sokmasın. Bugün size teslim ettiğimiz konutlarla, devletin, terörün açtığı yaraları sardığının en güzel göstergesidir. Bölgede yoğunlaşan terör olaylarına rağmen köye dönüşlerin hızlanması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar 450 konutun temelini atıp büyük bir bölümünün tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Köye dönüşler için 8 trilyon harcama yaptık. Amacımız Tunceli'de boşalan bütün köylere geri dönüşü sağlamak ve köylerde yaşamı canlandırarak ekonomiye kazandırmaktır" dedi.

Konuşmalardan sonra vali ve komutan, 24 konutun açılışını yaptı. Daha sonra da vatandaşlarla birlikte köye dönüş halayı çektiler.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 12:34:54
Güncelleme :26 Temmuz 2005 Salı 12:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?