4
Mayıs
2024
Cumartesi
TUNCELİ

Mumcu unutulmadı, unutulmayacak

Tunceli Gazeteciler Cemiyeti, gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 14. yıldönümünde düzenlediği etkinlikte, Türkiye'de silahlı saldırı sonucu öldürülen bütün gazeteciler anısına Munzur Çayı'na karanfil bıraktı. 

24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu için Tunceli Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürüyüş düzenlenerek, Munzur Çayı'na karanfil atıldı. 

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 750 kişilik kalabalık, yaklaşık 1 kilometrelik bir yürüyüşün ardından Munzur Çayı kenarına geldi. Burada kısa bir açıklama yapan Cemiyet Başkanı Ferit Demir, "Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Musa Anter, Metin Göktepe ve bütün şehit gazetecilerin anısına Munzur'a karanfil bırakacağız. Burada demokrasi ve insan hakları mücadelesi veren bütün şehit gazetecileri saygıyla anıyoruz" dedi. 

Konuşmanın ardından silahlı saldırı sonucu öldürülen ve dün toprağa verilen Hrant Dink ile 14. ölüm yıldönümünde anılan Uğur Mumcu ve öldürülen bütün gazeteciler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra Munzur'a karanfil bırakıldı. 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 18:24:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?