6
Mayıs
2024
Pazertesi
TUNCELİ

Munzur'da plaj mevsimi

TUNCELİ'DE PLAJ KEYFİ

Tunceli'de Munzur ve Pülümür çayları kıyısındaki plajlar 45 derece sıcaklarda serinlemek isteyenler tarafından dolup taşıyor.

Havaların ısınmasıyla beraber, yurt dışından Almanya, Fıransa ve İngiltere'den, yurt içinden ise çevre illerden; Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Erzincan, Kahramanmaraş ve Bingöl'den gelen her yaştan yüzlerce kişi hafta sonu tatilini geçirmek üzere Munzur ve Pülümür Çayı kıyısındaki plajlarda buz gibi soğuk nehir suyunda serinliyor. Son zamanlarda yaşanan terör olaylarıyla gündeme gelen Tunceli'de vatandaşlar yaşanan olumsuzluklara aldırmadan Pülümür ve Munzur çaylarında serinlemeye başladı.

Yaz mevsiminde serinlemek amacıyla sık olarak kullanılan plaj alanlarından olan ve Tunceli merkeze 8 kilometre uzaklıkta bulunan Sinan ve 10 kilometre mesafedeki Marcik şu sıralar rövanşta. Yurt dışından gelen gurbetçiler ve çeşitli illerden gelen Tuncelililer de pazar gününü Munzur ve Pülümür çayları kenarında dinlenerek geçirirken plaj voleybolu keyfi de yaşayabiliyorlar. Son dönemde yaşanan terör olaylarına aldırmadıklarını dile getiren Tunceliler, ilde güvenlik sorunu ve korkulacak bir durumun olmadığını belirterek hemşehrilerine tatili Tunceli'de geçirin çağrısı yaptılar. Tunceli yerlisi olan Çiğdem Yılmaz, plajın çok kalabalık ve muhteşem olduğunu dile getirerek, "Plaj festival nedeniyle daha da kalabalıklaştı. Ailem burada, su çok güzel ve burayı çok seviyorum. O yüzden sahilleri değil de tatil için burayı tercih ediyorum" dedi.

İTALYA, İSPANYA VE PORTEKİZ'DEN SONRA DERSİM

Almanya'da çalışan, İtalya, İspanya ve Portekiz'de tatil yaptığını, ancak ilk fırsatta tercihini memleketinden yana kullandığını dile getiren ve ailece Tunceli'de tatil yapan Onur Beyaztaş ve Murat Candan, "Sıcak bir ortam olarak burayı beğendim" diyerek hemşerilerinin tatillerini memleketinde geçirmeleri çağrısında bulundular.

Kahramanmaraş'tan buraya ilk kez geldiğini söyleyen Dilan Aytaç ise insanlarının çok candan ve sıcak olduğunu herkesin gelip görmesini isterken, "Buralara baraj yapılacağını duydum. Bu kadar güzel bir doğanın yok olmasına kesinlikle izin verilmemeli" dedi.

Almanya'dan gelerek tatilini memleketinde geçiren Tekin Gençkaplan, plajı beğendiğini dile getirirken, "Ancak buraya kabin ve birkaç duş yapılabilinir. Suyu birazcık sıcak" dedi.

TUNCELİ'DE PLAJ KEYFİ
TUNCELİ'DE PLAJ KEYFİ
TUNCELİ'DE PLAJ KEYFİ
TUNCELİ'DE PLAJ KEYFİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2011 Pazartesi 12:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?