29
Nisan
2024
Pazertesi
TUNCELİ

O bayrakları neden indiremiyorlar?

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Tunceli-Erzincan karayolu yakınlarındaki Pülümür Vadisi içinde hakim tepelere asılan PKK flamalarının olduğu bölgeye giderek hükümete ve Başbakan Erdoğan'a sert eleştiriler yöneltti.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Tunceli-Erzincan karayolu yakınlarındaki Pülümür Vadisi içinde hakim tepelere asılan PKK flamalarının olduğu bölgeye giderek, açıklamalarda bulundu. Genç, PKK flamalarının uzun süredir bölgede asılı olduğunu ileri sürerek, "Burada artık Türkiye Cumhuriyeti devleti egemenliğini kaybetmiş. Biliyorsunuz bayrak bir devletin egemenliğinin varlığını gösteren bir güçtür. Öyle görünüyor ki Başbakan Erdoğan buradaki egemenliği PKK'ya terk etmiş, durum öyle görünüyor" dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Tunceli'nin Pülümür Vadisi içindeki Tunceli-Erzincan karayoluna yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Alacak Mevkii'nde vadinin her iki yakasının tepeleri asılan PKK flamalarının olduğu bölgeye giderek, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Genç, PKK flamalarının bölgede uzun zamandır bölgede bulunduğunu hiç kimsenin gidip sökemediğini iddia etti.

Milletvekili Genç, hükümetin Suriye sınırı içinde PYD bayrağının asılması nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'nı devreye sokarak bayrağı indirdiğine dikkat çekerek, “Peki buradaki bayrakları neden indiremiyorlar yoksa barış süreci egemenliği PKK'ya mı bırakmak mı?" dedi. Genç, şöyle devam etti:

"Şu anda bulunduğumuz bölge Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolunun geçtiği Pülümür Vadisi ve bu bayraklar burada ise Tunceli Valisi, Jandarma Komutanı ve askeri birliklerin haberi var ve ses çıkarmıyorlar. Neden ses çıkarmıyorlar? Bunun tek sebebi var, bu ses çıkarmama talimatını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan veriyor. Aynı bayraklar duruyor uzun süredir. Kimse bu bayraklara burada müdahale edemiyor. Burada artık Türkiye cumhuriyeti devleti egemenliğini kaybetmiş. Biliyorsunuz bayrak bir devletin egemenliğinin varlığını gösteren bir güçtür. Başbakan Erdoğan buradaki egemenliği PKK'ya terk etmiş, durum öyle görünüyor."

Genç, açılım sürecinde bağımsızlık diye bir isteğin olmadığını belirterek, "Bakın burası bir ana yol ve her tarafta PKK bayrakları var. Benim saydığım 7 tane, daha fazlası da olabilir. Açılım süreci ile birlikte burası tamamen PKK'ya terk edilmiş bir bölge konumunda. Eğer açılım süreci gerçekten buysa bunu anlatsınlar. Bizim bildiğimiz açılım sürecinde bağımsızlık diye bir istekleri yani bağımsız bir Kürdistan istekleri yok. Ama şimdi burada Türkiye cumhuriyeti bayrağının yerine PKK bayrağı asılmışsa bu olmaz" dedi.

Genç, Ankara'ya döndüğünde bir soru önergesi ile konuyu TBMM'ye taşıyacağını da kaydetti. 

...
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2013 Pazartesi 23:46:39
Güncelleme :29 Temmuz 2013 Pazartesi 23:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?