1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

Operasyona asker sevkıyatı sürüyor

Bingöl'ün Yedisu ve Kığı ilçelerinde 6 askeri şehit eden PKK'lı teröristlerin Tunceli kırsalına sızdığı bilgisi üzerine dün gece başlatılan hava destekli operasyon sürüyor. Operasyonların yoğunlaştığı Ovacık ve Hozat ilçelerine kara ve havadan asker sevkıyatı yapılıyor.


Bingöl'ün Yedisu ve Kığı ilçelerinde 6 askeri şehit eden terörist grubun Tunceli kırsalına sızdığı bilgisi üzerine dün gece Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın koordine ettiği hava destekli operasyon başlatıldı. 51. Hozat Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı askerlerle Hozat'ın Kinzir ormanları ve Buzlupınar bölgelerinin yanı sıra Hozat ile Ovacık ilçeleri arasında bulunan Çet Deresi bölgesine ve Ovacık Ahpanos vadisine hava destekli operasyon başlatıldı.

Kobra ve Skorsky tipi helikopter desteğinde teröristlerin geçiş güzergahları ve hakim tepelere keskin nişancılar sevk edildi. Geniş bir alanı kontrol altına alan askerler gece görüşlü termal kameralar ile sarp kayalıklarda adeta kuş uçurtmuyor. Şiddetli çatışmaların yaşandığı operasyon bölgesine sabahın erken saatlerinden itibaren karadan ve havadan asker takviyesi yapıldı.


Kontrol altına alınan bölgede taarruz tipi Kobra helikopterleri ile teröristlerin barınabileceği bölgeler ateş altına alınırken, jandarma özel hareket timleri tarafından bölgede arama tarama faaliyetleri sürdürüldüğü bildirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist olup olmadığı açıklanmadı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 20:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şah IP: 88.236.28.xxx Tarih : 5.09.2008 00:28:56

Bu teröristler teslim olsun...onların sonu ölümdür...Bölücü teröristler artık masum insanları öldürmeyi bıraksınlar.İnsan öldürmekle hiç biryere varamazsınız.Her Tuncelili teröre karşıdır.Çünkü Tuncelilerin hayat felsefesinde insan öldürmek yoktur...Terör örgütleri Tunceli'nin dağlarına gelmesin;çünkü o dağlarda yüz bin çiçek açar.O güzelim dağları kirletmesinler...Artık modası geçmiş ucuz kahramanlıkları bıraksınlar...