30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

Operasyonlarda sıcak temas

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Tunceli, Elazığ, Bingöl üçgeninde sürdürülen arazi araması devam ederken, bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile karşılaşılması üzerine çıkan çatışma sonucu teröristler bölgenin ormanlık olmasından faydalanarak kaçtı. Teröristlerin kaçtığı bölge çembere alınırken bölgeye askeri yığınak sürüyor.


Terör örgütüne yönelik operasyonlarını sürdüren TSK'nın Tunceli, Elazığ, Bingöl üçgenindeki arazi araması sırasında karşılaşılan bir grup terör örgütü mensubu, çıkan çatışma sonrası sırt çantalarını ve mühimmatlarını bırakarak ormanlık alana kaçtı. Kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla operasyon başlatıldı. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde geliştirilen operasyonla bölge çembere alındı.

Bölgeden, nispeten sarp ve kayalık bölge olan Pülümür ve Nazımiye kırsalına geçmeye çalışan terörist grubun önünü kesmek amacıyla, 4. Komando Tugayı ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı özel harekat birlikleri teröristlerin geçiş güzergahlarında stratejik noktalara indiriliyor. 4. Komando Tugayı'ndan kalkan Skorsky tipi 3 helikopter bölgeye asker takviyesi yaparken taarruz tipi 2 Kobra helikopterinin bölgede teröristlerin saklanabilecekleri noktaları ateş altına aldığı bildirildi.


Güvenlik güçlerinin bölgede sürdürdüğü aramalarda 4 adet sırt çantası ve çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildi. Pülümür kırsalında tespit edilen sığınaklar içerisinde ise bol miktarda yaşam malzemesi ve yaklaşık 1 ton gıda maddesi bulundu.
 

İha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 19:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?