4
Mayıs
2024
Cumartesi
TUNCELİ

Ovacık'ta 25 terörist yakalandı

Tunceli'de güvenlik güçlerinin Ovacık ilçesi kırsalında sürdürdüğü operasyonlarda, 24 yasadışı Maoist Komünist Partisi-Halk Kurtuluş Ordusu (MKP-HKO) militanı ile bu teröristlere yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen 1 kişi yakalandı.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, Ovacık ilçesinin Karagözdere mevkisinde 2 gündür devam eden operasyonlarda, 24 MKP-HKO terör örgütü mensubu ile örgüte yardım yataklık ettiği değerlendirilen 1 kişinin sağ olarak ele geçirildiği belirtildi.

BAKAN ŞAHİN DE TEYİT ETTİ

Ordu'da bulunan İçişleri Bakanı idris Naim Şahin, da valiliğin açıklamasını teyit ederek, “Tunceli Ovacı ilçesi kırsalında dün sabahtan beri yürütülen arama tarama çalışmaları sonucunda 24 terörist ve bir iş birlikçi ele geçirilerek, dünden itibaren arama tarama çalışmaları yoğun hale getirildi. MKP örgüt mensubu olarak nitelendirilen Maolist Komünist Partisi üyesi yakalanmış oldu. Tunceli Jandarması dikkatli ve sabırlı bir çalışma gerçekleştirerek, takip ettiği örgüt militanları ile çatışmaya girerek, zayiat vermeden operasyonu üstün başarı ile tamamlamış oldu”

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2012 Cuma 22:40:02
Güncelleme :16 Kasım 2012 Cuma 22:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?