1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

PKK hedeflerine bahar operasyonu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 2 gün önce, Tunceli Merkez, Hozat ve Ovacık ilçeleri arasındaki üçgen ile Pülümür ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı bahar operasyonları sürüyor.

Edinilen bilgilere göre, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın organize ettiği ve İl Jandarma Alay Komutanlığı, 4. Komando Tugayı ile Hozat 51. Motorize Piyade Tugayı'na bağlı birliklerin, Tunceli Merkez ile Hozat ve Ovacık ilçeleri arasındaki üçgende yer alan geniş bir alanda ve Pülümür ilçesi kırsalında, karadan ve havadan başlattığı operasyonlar sürerken, üçgende yer alan Aliboğazı, Beyazdağ, Geyiksuyu, Bali Deresi, Çed Deresi, Eğriyamaç, Otlubahçe ve Garipuşağı bölgesinde başlatılan operasyon kapsamında geniş bir alana karayolu ile asker sevk edildi.

Stratejik noktalara Skorsky tipi helikopterlerle Jandarma Özel Harekat birlikleri indirilirken, Otlukbahçe ve Garipuşağı bölgesinin ise Kobra tipi helikopterlerle yoğun şekilde bombalandığı bildirildi. Pülümür ilçesi kırsalında sürdürülen arama tarama faaliyetlerinde, askerlerin iki ayrı geçiş noktasına döşenen bomba düzenekleri bulunarak imha edildi. Konu ile ilgili olarak, Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde, "Tunceli'nin Pülümür ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca patika yola tuzaklanmış, 2 ve 3 kilogramlık teneke kutular içerisinde Amonyum Nitrat ve fuel oil kullanılarak hazırlanmış iki adet patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur. Bulunan patlayıcı madde düzeneği imha edilmiştir" açıklaması yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 16:34:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?