1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

PKK'ya geniş çaplı operasyon

Tunceli'de teknik takip ve kendi aralarında yaptıkları şifreli görüşmelerinden jandarma karakolları ve ilçe merkezilerinde ses getirecek eylemler yapmak için talimat alan iki ayrı PKK’lı terörist grubuna karşılık Ovacık ve Hozat İlçelerinde geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Tunceli’de güvenlik ve istihbarat birimleri Kuzey Irak’tan bölgede bulunan teröristlere eylem talimatları verildiğini teknik takip ve şifreli telsiz görüşmelerinden tesbit etti.

Tunceli’de tüm güvenlik birimleri alarma geçerek, eylemlere karşı önlemleri en üst seviyeye çıkardı. Eylem hazırlığında olduğu ve 30 kişilik iki ayrı grupta bulunduğu belirlenen teröristlere yönelik Ovacık ile Hozat İlçesi arasındaki Karaoğlan, Buzlupınar ve çevresindeki dağlık alanda hava destekli operesyon başlatıldı.

Bölgeye havadan ve karadan özel eğitimli komandolar gönderilirken, Kobra tipi helikopterler PKK’lıların bulunduğu alanları bombaladı.

Bu sabahtan itibaren de Mazgirt, Nazimiye ve Bingöl sınır hattına yeni birlikler sevk edilerek operasyonlanlar genişletildi. Merkeze bağlı Çiçekli, Demirkapı ve Geyiksuyu bölgelerinde de çok sayıda komando birliğinin katıldığı operasyonlar başlatıldı.

Askeri kaynaklar bölgede varlıkları tespit edilen teröristlerin sürekli takip edildiğini, her an sıcak temasın sağlanabileceğini belirtti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 21:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?