1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

PKK'ya karşı operasyonlar sıklaştı

Tunceli'de kış üslenmesi amacıyla bir araya geldiği tespit edilen terör örgütü PKK üyesi grup takibe alındı. Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. 

Edinilen bilgiye göre, meşe ağaçlarının yapraklarını dökmesi ve yüksek kesimlere kar yağması ardından PKK'lı teröristlerin, kış üslenme alanlarına çekilmeye başlaması ihtimali üzerine güvenlik güçleri tarafından, teröristlerin geçiş güzergahları gözetlenerek takibe alındı. 

Ovacık ilçesi Ahpanos vadisinde Sarıtaş ve Gözen köyü kırsalında, gece yarısından sonra bir grup PKK'lı teröristin kış üslenme alanlarına doğru hareketi tespit edildi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan ve 4. Komando Tugayı'ndan 4 Skorsky tipi helikopterle sabahın erken saatlerinden bölgenin çıkışlarına ve yüksek tepelere Komando ve Jandarma Özel Harekat Timleri indirilmeye başlandı. Bölgede uçuş halinde olan 2 Cobra tipi taarruz helikopteri zaman zaman derin vadileri ve kayalık bölgeleri ateş altına aldı. 

Bölgede ölü ve yaralı konusunda herhangi bir haber alınmazken, arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü ve zaman zaman silah seslerinin yükseldiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 15:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?