1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

Polonyalı müsteşardan ziyaret

Polonya Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırımdan sorumlu müsteşarı Tuncelili sanayici ve işadamlarıyla görüştü. 

Polonya Büyükelçiliği Müsteşarı Ticaret ve Yatırım Geliştirme Yetkilisi Michal Mierzwa, Türkiye ile ticaret ve işbirliğini geliştirmek ve ortak yatırım imkanlarını araştırmak ve Polonya'yı bu açıdan tanıtmak amacıyla Tunceli'ye geldi.Tunceli Sanayi ve Ticaret Odasında, iş adamlarıyla yapılan bir toplantıya katıldı.

Basına açık olarak yapılan toplantıda, Michal Mierzwa, Çin ile ticari ilişkilerinin AB üyesi olma yolundaki Türkiye'den daha fazla olduğunu belirterek,"Katıldığım fuarlarda Türk ekonomisinin dikkate değer gücünü ilk elden öğrendim. Türk firmalarının yabancılarla işbirliği ağları oluşturmasındaki etkin yakınlaşmalarıyla kendini belli eden rekabet sınırlarından ilham aldım. Türk firmalarının üçüncü ülke pazarlarını da içine alacak şekilde ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Türk firmalarının Polonya pazarında yatırım yapmalarını ve işbirliği oluşturmalarını teşvik etmeye çalışıyoruz" dedi. 

Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı, Tunceli'nin yoksul bir kent olduğunu ve kente yapılacak her tür yatırımı oda olarak destekleyeceklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 15:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?