6
Mayıs
2024
Pazertesi
TUNCELİ

Rahat uyu Tunceli Bayan başkan görevde

Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, belediye ekiplerince sürdürülen karla mücadele çalışmalarına bizzat eşlik ediyor. Başkan Abdil sayesinde, şehir merkezinde bu yıl geçmiş yıllarda olduğu gibi artık yollar kapanmıyor.

Tunceli’de 2 gündür süren yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Türkiye’nin tek kadın il Belediye Başkanı olan Songül Erol Abdil, kar yağışının devam ettiği günlerde sabahlara kadar ekiplerin başında, yol temizleme çalışmalarını yönlendiriyor. Yoğun kar yağışı, 181 köy yolunu ulaşıma kapatırken, şehir merkezinde ise bu yıl geçmiş yıllarda olduğu gibi artık yollar kapanmıyor. Araç yetersizliği, fazla mesaiyle telafi edilmeye çalışılıyor.

Hükümetten bu konuda istekte bulunan Tunceli Belediye Başkanı Abdil, "Tunceli’de kış mevsiminde çok kar yağıyor. Belediyenin 2 kepçe ve 2 greyderiyle yolları temizledikten sonra, 3 kamyonumuzla da karları şehir dışına taşıyoruz. Kış sezonu boyunca karla mücadele bize, 300 milyar lira fazladan yük getiriyor. Buna, personelimizin 24 saat fazladan çalışmasını ise eklemiyoruz. Bu konuda hükümetten yardım almak için resmen başvuruda bulunacağım. Normalde Karayolları ekiplerinin açması gereken yolları bile, ’Halk bu konuda bizi sorumlu tutar’ diye, temizlemek zorunda kalıyoruz" dedi.

Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, sabaha kadar ekiplerin başında yol açma çalışmalarını izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 17:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?