1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

Sahte plakalı araç paniği

Tunceli'de sahte plakalı kapalı kasa minübüs, güvenlik güçlerini terörist bir saldırı ihtimaline karşı alarma geçirdi.

Gri ya da beyaz renkli olduğu bildirilen minibüsün yakalanması için tüm yollar tutulurken, özellikle jandarma ve polis karakolları, kamu binaları ile stratejik noktalarda güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı.

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde dün gece Gedikler köyü karayolunda şüpheli görülen bir minibüs vatandaşlar tarafından polise bildirildi. Polis, beyaz ya da gri renkte olan ve 34 VY 507 plakalı minibüsle ilgili yaptığı araştırmada plakasının sahte olduğunu belirledi. Erzincan'ın Refahiye ilçesi yönüne gitmekte olan 34 VY 507 plakalı araç jandarma tarafından tespit edildi. Aracın plakası yönünde yapılan araştırmada, şu anda boşta olan plaka olduğu anlaşılınca, terörist eylemlerde kullanılabileceği şüphesiyle tüm karakollar uyarıldı. Aracın aranmasına devam ediliyor.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 4 Haziran 2007 tarihinde gasp edilen bir cip ile Kocatepe Jandarma Karakolu'na intihar saldırısı düzenlenmiş ve 7 asker şehit olmuş, 8 asker de yaralanmıştı.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde ise geçen ay PKK'lı teröristler gasp ettikleri bir otomobille kaçarken, kendilerini durdurmak isteyen polisle çatışmış ve 1 baş komiser yaralanmıştı. Daha sonra terk edilen araçta C-4 patlayıcı ele geçirilmişti.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 15:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?