1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

Sanal mezarlık hizmeti

Mazgirt ilçesi Akpazar Belediyesi, beldeden göç etmiş hemşehrilerinin, merhum yakınlarının mezarını görmeleri ve ruhlarına fatiha okumaları için mezarların fotoğraflarını sanal ortama taşıdı.


'www.akpazar.bel.tr' adresindeki belediye internet sitesinin sanal mezarlık bölümünde ilk etapta 100 üzerinde mezarın fotoğrafı yayınlanmaya başladı.

2 bin 129 nüfusa sahip Akpazar Belde Belediyesi tarafından "Sevgili hemşehrilerimizin dikkatine" başlığıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hepsi bir zamanlar bizim şu anda yaşamakta olduğumuz topraklar üzerinde doğdular, yaşadılar ve Hakk'ın rahmetine kavuştular. Artık sıra bizlere de yavaş yavaş geliyor. Amacımız rahmetli olan hemşehrilerimizi, yakınlarımızı unutturmamak. Akpazar dışında olan hemşehrilerimizin imkansızlıklarından dolayı merhumlarımızın bir nebze de olsa gıyabında fatiha okumaları için düşünülmüş olan proje umarız hoşunuza gidecektir. Hem okutana manevi bir huzur hem de Hakk'ın rahmetine kavuşmuş olan merhumlarımıza sevap açısından fayda sağlayacağını düşünüyoruz. İlk aşamada zaman darlığından 100 üzerinde merhumun kabir fotoğrafları çekilmiştir. Sizler de ayrıca merhumlarımızın fotoğraflarını ve özgeçmişlerini
kabirlerinin yanında görmek istiyorsanız, lütfen bize bunları internet ya da posta yoluyla gönderiniz. İleriki safhalarda kabir fotoğraflarımız çoğalacaktır."


Akpazar Belediye Başkanı Ali Aydın, sanal mezarlığı, belde ve yurt dışında olup mezarlarını ziyaret etme imkanı olmayan hemşehrileri için hazırladıklarını belirterek, "Hemşehrilerimiz hem merhumları yad etmiş olacak hem de ruhlarına Fatiha okuyacaklar. Dinimizce de caizdir" dedi.


Belde sakinleri ise bu hizmeti beğendiklerini ve desteklediklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 15:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemal demirel IP: 88.233.105.xxx Tarih : 21.02.2008 21:22:46

çok güzel bir çalışma olmuş.bende tuncelide doğdum büyüdüm ama bakalım ordamı yaşlanıp ölücez...