30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

Seçmenlerin adresi boş arazi

Tunceli'de, bir mahalle muhtarına gelen 70 seçmen tanıtım kağıdında kayıtlı seçmen için adres olarak gösterilen yerin boş arazi çıktığı iddia edildi.

Atatürk Mahallesi Muhtarı Mustafa Aktar, seçmen tanıtım kartlarını dağıtırken, 22. Cadde üzerinde yaptığı araştırmada 56 numaranın olmadığını fark etti. Basın mensuplarıyla bölgeye giderek bir açıklama yapan Aktar, "22. Cadde, İl Kültür Müdürlüğü binasından başlayarak, toplu konutlara kadar devam eder. Ancak toplu konutlarda en son numara 48'dir. Buradan öteye konut yok. Olmayan bu konuta kayıtlı 70 seçmenin bütünü yabancı ve erkek. Hiçbirini tanımıyorum" dedi.

Bu numaraya tekabül eden yerde sadece tarlaların olduğunu, kartlarını almaya gelenlerin olmadığını açıklayan Aktar, "Bu saatten sonra yapacağım bir şey yok" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 10:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 85.107.23.xxx Tarih : 4.03.2009 18:01:54

Bu habere şaşırmadım.Zaten halk arasında yaklaşık 1000 tane sahte seçmenin Tunceli merkeze eklendiği yönünde söylentiler dolaşıyordu ve bu seçmenlerinde çevre il ve ilçelerden,başta kovancılar ve palu olmak üzere seçim sabahı gelip AKP lehine oy kullanıp sonra akşama doğru dönüp kendi ilçe veya illerinde oy kullanacakları idda ediliyor. Bence hiçte haksız bir idda değil bu.  Atatürk mahallesinde bazı  kamu lojmanlarında da fazla seçmen olduğu iddaları var. Ayrıce seçmen bilgi kağıtlarına da ihtiyaçları yok. İnternette hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenip sadece nüfus cüzdanlarını gösterip oylarını kullanabilirler. Muhtarlığa bilerek gitmiyor olabilirler çünkü kimlikleri deşifre olabilir.