4
Mayıs
2024
Cumartesi
TUNCELİ

Şehit eşinden çocuklarına:Ağlamayın

Tunceli'de mayın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ali Rıza Altun'un cenazesi, binlerce kişinin katılımıyla memleketi Aksaray'a bağlı Ortaköy ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.
Şehit eşinin cenazesine oğulları Batuhan ve Emre ile birlikte katılan Meral Altun, "Bayrağı dik tutun, ağlamayın." dedi.
Tunceli'de mayın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ali Rıza Altun'un cenazesi, binlerce kişinin katılımıyla memleketi Aksaray'a bağlı Ortaköy ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Tören sırasında şehidin eşi Meral Altun, oğulları Batuhan (6) ve Emre'ye (8) ağlamamalarını, ellerindeki Türk bayraklarını daha yukarı kaldırarak, dik tutmalarını söyledi.

Şehit Uzman Çavuş Altun'un cenazesi, Ortaköy Devlet Hastanesi morgundan alınarak Harmandalı beldesine getirildi. Cenaze töreni, belde belediyesi yakınında düzenlendi. Aksaray İl Jandarma Komutanı Albay Ali İnlek, törende yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu çirkin saldırıların kahraman Türk milleti ve ordusunu, terörle mücadelede gösterdiği azim ve kararlılıktan asla yıldıramayacağını söyledi. "Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına kasteden bu tehditler, kararlı duruşundan asla taviz vermeyecek olan Türk ulusu karşısında başarısızlığa uğramaya mahkumdur.'' diyen İnlek, "Unutulmasın ki bu Cumhuriyet'i kuranlar bizden çok daha büyük acılar çekmiştir. Biz de bu yüce milletin evlatları olarak dağdaki son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar ettiğimiz yemine sadık kalarak, canımız ve kanımız pahasına mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız." dedi. Askerler tarafından cenaze arabasına konulan şehidin cenazesi, belde kabristanlığına götürülerek törenle defnedildi. Törene, Aksaray Valisi Sebati Buyuran, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, milletvekilleri, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ile binlerce vatandaş katıldı.

Tören sırasında şehidin eşi Meral Altun, oğulları Batuhan (6) ve Emre'ye (8) ağlamamalarını, ellerindeki Türk bayraklarını daha yukarı kaldırmalarını söyledi. Şehidin annesi Şemsi Altun ile şehidin 6 kardeşi tören sırasında fenalık geçirdi. Belde merkezinde cenazenin geçtiği güzergahta yol boyunca toplanan kadınlar ve çocuklar 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde bağırırken, törene katılan binlerce kişi ellerinde bayraklarla terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Aksaray'da faaliyet gösteren şehirlerarası otobüs firmaları, Aksaray kent merkezinden beldeye cenaze töreni için gitmek isteyen vatandaşları ücretsiz taşıdı. Şehit Uzman Çavuş Ali Rıza Altun, 28 Ekim günü, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen 'Bayrak 15' operasyonu sırasında, Tunceli Nazimiye Sürpriztepe mevkiinde, terör örgütü mensuplarınca daha önceden yola döşenen mayına basması sonucu şehit olmuştu.

Ergün Ulu- Zaman
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 15:16:08
Güncelleme :31 Ekim 2007 Çarşamba 15:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hulısı ba IP: 88.252.194.xxx Tarih : 1.11.2007 17:11:18

oncelıkle hebımızın bası saolsun sehıt aılelerı sakın uzulmeyın bızım askerlerımız aslanlarımız sehıtlerımızın kanlarını yerde bırakmadılar ve bırakmayacaklardırda yakınlarına bas saglıgı dılıyorum