30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

Şehitler için anma töreni yapıldı

Tunceli'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenler sabah Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı.

İkinci tören, İl Kültür Merkezi'nde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören, Namık Kemal Endüstri Meslek Lisesi edebiyat öğretmeni Ali Mahzar Üçgül'ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam etti.

Garnizon Komutanlığı adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Jandarma Binbaşı Atilla Tamer yaptı. Tamer, şehitlerin emanet ettikleri vatanı onlara layık bir şekilde koruyup kollamaya devam edeceklerini belirterek, "Bugün vatanı uğruna pak alınlarından vurularak toprağa düşenlerin günüdür. Bugün Türk vatanının parçalanamayacağını tüm dünyaya haykırdığımız gündür. Bugün birlik beraberliğimizi haykırdığımız gündür" dedi.

Slayt gösterisi ve Jandarma Bölge Komutanlığı Bandosu'nun müzik sunumunun ardından tören sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 14:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can can IP: 85.106.179.xxx Tarih : 19.03.2009 15:54:14

Bu anma töreni Tunceli'me yakisti...Herkes sunu bilsinki Tunceli Diyarbakir degildir... olmasina da izin vermeyecegiz...