30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

Sel yolları kapattı

TUNCELİ ve ilçelerinde dün gece etkili olan sağanak yağmur bazı ilçe ve köy yollarında toprak kaymasına neden oldu.

Metrekareye 25 kilo yağışın düştüğü Tunceli'de, kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan şebekede selden nasibini aldı.

Tunceli'de dün saat 20.00 sularında özellikle Pülümür, Nazimiye ve Ovacık ilçe merkezlerinde etkili olan sağnak yağış nedeniyle birçok köy yolu ile il ve ilçe merkezlerini birbirine bağlayan karayolları heyelan, kaya düşmesi nedeniyle trafiğe kapandı.

Aniden bastıran sağnak yağış sonrası Tunceli- Ovacık karayolunun 4'üncü kilometresinde toprak kayması ve sel sularının getirdiği kaya ve toprak nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerinin yağış sonrası yaptığı 3 saatlik çalışma sonrası, karayolu tekrar trafiğe açılerken, Tunceli-Pülümür karayolunun birçok noktasına kaya düşmesi nedeniyle yol kısa süreli trafiğe kapandı.

Toprak kaymaları ve sel sularının birçok köy yolunda oluşturduğu tahribatlar nedeniyle sabah erken saatlerinden itibaren, İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne ait iş makinaları köy yollarında çalışmalara başladı. Yetkililer, büyük ölçüde kapanan köy yollarının açıldığını belirtti. Tunceli kent merkezinde gece saatlerinde etkili sağanak yağış nedeniyle kentin içme suyunu karşılayan şebekelerde de arızalar meydana geldi. Tunceli Belediyesi yetkilileri, sabaha kadar süren çalışmalar sonucu, şebekelerdeki arızaların giderildiğini bildirdi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2009 Salı 14:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?