6
Mayıs
2024
Pazertesi
TUNCELİ

Silahta parmak izi yok!

İNTİHAR ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN ARDINDAN

Tunceli Üniversitesi öğrencisi Tuba Korkmaz'ın polis nişanlısının evinde intihar ettiği iddiasının ardından incelemeye alınan silahta maktulün parmak izinin olmadığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre olay, 16 Mart 2011 tarihinde Tunceli Cumhuriyet Mahallesi'nde gerçekleşmiş ve ölümü şüpheli bulunan genç kızın nişanlısı polis memuru Savaş C. tutuklanmıştı. Hazırlık soruşturması devam eden duruşma kapsamında Tunceli Sulh Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde görülen duruşmada, şüpheli Savaş C.'nin tahliye edilmesine karar verildi.

Karar üzerine Tuba Korkmaz'ın (21) ailesi tahliye talebinde bulunan Cumhuriyet Savcısı ile dosya hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet dilekçesi verdi. Tuba Korkmaz'ın varisleri adına Asliye Ceza Mahkemesi'ne karar nedeniyle itirazda bulunan Avukat Bülent Taş, Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı'nca hazırlanan raporu itirazına dayanak olarak gösterdi.

Avukat Taş, mahkemeye verdiği itiraz dilekçesinde, "Olaydan sonra devam eden soruşturmada maktule ve şüpheliden alınan svap örnekleri incelenmek üzere Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderildi. 4 Mayıs 2011 tarihli raporda hem şüpheli Savaş C. hem de maktule Tuba Korkmaz'a ait svaplar üzerinde atış artıklarına rastlanılmadığı belirtilmiştir. Aynı raporda şüpheli Savaş C.'ye ait gömlek üzerinde atış artıklarına rastlanılmadığı belirtilirken maktule Tuba Korkmaz'a ait giysiler üzerinde de atış atıklarına rastlanılmadığı, atış mesafesi konusunda ise klasik otopsi raporunun dikkate alınması gerektiği belirtilmiştir. Gerek Jandarma Genel Komutanlığı raporu gerekse klasik otopsi raporunda merminin vuruş deliğinde bitişik ya da çok yakın atışı gösteren barut izlerinin olmadığını, atışın 25-45 santimetre mesafeden yapıldığı belirtilmiştir. Klasik otopsi raporunda mermi çekirdeğinin giriş noktasında yanık, duman, is artıkları olmayan 25-45 santimetre mesafeli atış olduğu adli tıp uzmanı profesörün de katılımı ile kesin olarak tespit edilmiştir. Görüldüğü üzere söz konusu rapor maktule Tuba Korkmaz'ın intihar etmediğini, silahla vurulduğunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Çünkü intihar etme niyeti olan bir şahsın kendisini 25-45 santimetrelik bir mesafeden vurması hem fiziken imkansız, hem de hayatın olağan akışına terstir. Nitekim şüpheli bile kendi ifadesinde intihar olaylarına çok müdahale ettiğini hiç bu tür bir durumla karşılaşmadığını ve böyle bir durumun imkansız gibi olduğunu belirtmiştir" ifadelerine yer verdi.

Avukat Bülent Taş, Tuba Korkmaz'ın intihar ettiği iddia edilen silahta ne maktulenin ne de şüpheli polis memurunun parmak izi olmaması ve svap örneklerinde barut izine rastlanmamasının delillerin karartılmış olma olasılığını da güçlendirdiğini söyledi.

İNTİHAR ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 16:02:04
Güncelleme :2 Haziran 2011 Perşembe 16:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?