4
Mayıs
2024
Cumartesi
TUNCELİ

Siviller ilk kez girdi

Çözüm süreciyle birlikte PKK'nın çekilmesini fırsat bilen Dersim Gezginler Grubu, yıllardır güvenlik nedeniyle kimsenin giremediği Aliboğazı Vadisi'ne 100 kişilik yerli turist grubunu götürdü.

Hükümetin yürüttüğü çözüm süreci devam ederken, daha önce Pertek İlçesi yakınlarındaki Keban Baraj Gölü'ne mavi tur düzenleyen Dersim Gezginler Grubu, geçtiğimiz günlerde Rabat ve Haramidere Vadileri'ne de gezi düzenlemişti. Dersim Gezginler Grubu dün de, yıllardır şiddetli çatışmaların yaşandığı Aliboğazı Vadisi'ne 100 kişilik yerli turist grubunu götürdü.

Yenibaş Karakolu yakınından geçen kalabalık turist grubu üyelerine, karakoldaki yetkili askerler tarafından çeşitli uyarılarda bulunuldu. Askeri yetkililer, Tunceli'nin turizm merkezi olmasını istediklerini belirterek, "Aliboğazı Vadisi içine girerken patikadan ayrılmayın. Yaşanabilecek her türlü sıkıntıda bilgi verirseniz, size her türlü yardımı yapmaya hazırız. Sizlerin güvenliği için buralardayız" dedi.

VADİNİN DERİNLİKLERİNE İNDİLER

Yapılan bu uyarıdan sonra ilerleyen yerli turist kafilesi, Aliboğazı Vadisi'ne girebilmek için iki kez Tağar Çayı'ndan geçti. Kalabalık grup üyeleri, Aliboğazı Vadisi'nin derinliklerine inen grup üyeleri, bol bol manzara, şelale ve mağaraların fotoğraflarını çekti. Dersim Gezginler Grubu sözcüsü Malik Kaya şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gurubumuz olarak, barış, dostluk ve kardeşlik için yapmış olduğumuz gezilerin bugünkü ayağında Aliboğazı Vadisi'ndeyiz. Yoğun çatışmaların yaşandığı ve sadece silahların konuştuğu, o silahların tetiklerine basıldığında namlularından çıkan mermilerin akıttığı kanlarla gündemde kalan Aliboğazı, silahların susmasıyla birlikte sadece fotoğraf makineleri ve kameraların konuştuğu, o fotoğraf makinelerinin de deklanşörüne basıldığında ortaya çıkan bu güzel görüntülerle anılmasını istiyoruz. Bu gün buraya 100 kişilik katılımcıyla beraber, gizli kalmış görülmeye değer doğal güzellikleri keşfedip, dünyaya tanıtmak için burdayız. Geride bıraktığımız binlerce insanın şaşkın ve meraklı bakışları arasında girmeyi başardık. Böyle büyük, bir o kadarda zorlu bir organizasyona imza attığımız için Dersim Gezginler Gurubu olarak mutluyuz, gururluyuz."

DHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2013 Salı 13:51:56
Güncelleme :4 Haziran 2013 Salı 15:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?