6
Mayıs
2024
Pazertesi
TUNCELİ

Tecavüzcünün tahliyesine protesto

TUNCELİ'DE TECAVÜZ SANIĞININ TAHLİYESİNE PROTESTO

Tunceli'de bir grup kadın, 14 yaşındaki engelli kıza tecavüze yeltendiği iddiasıyla tutuklu yargılanan şahsın tahliye edilmesini protesto etti.

9 Haziran 2010 tarihinde Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 14 yaşındaki engelli bir kıza otomobilinin içerisinde tecavüz etmeye çalışırken yakalandığı iddiasıyla gözaltına alınıp, tutuklu olarak yargılanan R.Ç.'nin Tunceli Asliye Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilmesi, Dersim İl Kadın Platformu üyesi bir grup kadın tarafından protesto edildi. Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatan grup, basın açıklaması yaptı. Platform adına açıklamayı yapan Özlem Uççiçek, yargının 14 yaşındaki engelli kıza tecavüz eden şahsı

koruduğunu iddia ederek, "Şahıs, mahkemede devlete hizmet ettiğini, yaptığı her şeyi devletine bağlılığından yaptığını söyleyerek, devletten kendisini korumasını talep etmiş ve serbest kalmıştır. Bunun yanı sıra Türkiye'nin her yanında kadın öldürenler ve tecavüzcülerin serbest kalarak elleri kollarını sallayarak gezecek ve vukuatlarına yenilerini ekleyeceklerdir. Bu tahliye kararına karşı çıkıyoruz ve diyoruz ki susmayacağız, susturulmayacağız" dedi.

Kadınlar, daha sonra caddede oturma eylemi yaptı. On dakika trafiği kapatan kadınlar, attıkları sloganların ardından olaysız şekilde dağıldı.

TUNCELİ'DE TECAVÜZ SANIĞININ TAHLİYESİNE PROTESTO
TUNCELİ'DE TECAVÜZ SANIĞININ TAHLİYESİNE PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 09:25:01
Güncelleme :6 Mayıs 2011 Cuma 09:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?