6
Mayıs
2024
Pazertesi
TUNCELİ

Telekom çalışanlarınden işyeri önünde eylem

Tunceli’de Türk Telekom çalışanları, yaptıkları kitlesel basın açıklamasıyla kurumlarının özelleştirilmesini protesto etti. Telekom binası önünde toplanan yaklaşık 70 kurum çalışanı, kitlesel basın açıklaması yaparak Telekom’un özelleştirmesine karşı çıktı.

Grup adına açıklamayı okuyan Zülfükar Aday, gerekli altyapı oluşturulmadan, sağlıklı araştırmalar yapılmadan hükümetlerin 20 yıldır yaptıkları özelleştirme çalışmalarıyla devleti ve dolayısıyla halkı milyarlarca dolar zarara uğrattığını ve 400 bin insanı işsiz bıraktığını ileri sürerek, "22 milyon sabit telefon abone kapasitesine sahip, 19 milyon aktif sabit telefon abonesi, 734 bin ADSL abonesi, 250 bin TT NET abonesi, 75 bin ankesörlü telefonu, 200 bin ATM temelli abonesi, 97 bin km fiberoptik kablo hattı, yaklaşık 4 milyar dolar değerindeki menkul, gayri menkulleri bulunan, 2004 yılı net karı 3 milyar dolar olan, son 4 yılda Türk ekonomisine yaklaşık 21 milyar dolar katma değer sağlayan, Türkiye’nin en çok kar eden Türk Telekom Anonim Şirketi, bundan önceki özelleştirmelerde olduğu gibi Dünya Bankası ve IMF’nin dayatmaları sonucu yerli ve yabancı rant çevrelerine peşkeş çekilmek istenmektedir. Şimdi biz Türk Telekom çalışanları olarak bu olaya sessiz kalırsak, ülkemize, bayrağımıza, geleceğimize, çocuklarımıza ve torunlarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmemiş olacağız. IMF-ABD-AB şeytan üçgenine verilmiş bazı sözler yüzünden Türk Telekom’un satılmasına seyirci kalamayacağımız herkes tarafından çok iyi bilinmelidir" dedi.

Zaman zaman "Telekom Vatandır, Vatan Satılmaz’, ’IMF Defol, Bu Memleket Bizim" sloganlarıyla kesilen açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 16:08:15
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 13:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?