6
Mayıs
2024
Pazertesi
TUNCELİ

'Temiz Tunceli' teyakkuzu

Tunceli Belediyesi, temiz bir çevre ve katı atıklarda geriye dönüşüm için atağa geçti. Belediye, Katı Atıkları Ayrıştırma Projesi başlattıktan sonra, çarşı merkezindeki temizlik araçlarını değiştirdi.

Yaz sezonunda katı atıkların evlerde ve mahallelerde ayrıştırılması çalışmasını başlatan belediye, çöp toplama merkezinin ıslahı ve atıkların burada ayrıştırılıp depolanması için de proje başlattı.

Bu konuda bir açıklama yapan Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Murat Polat, "Katı atıkların evlerde ve mahallelerde ayrıştırılması için 3 mahalleye değişik renklerde konteynırlar bıraktık. Proje, kısmen başarılı olsa da, istediğimiz düzeyde değil. Bu nedenle, yakında bu konuda hem personelimize hem de halka yönelik bir eğitim çalışmamız olacak. Çöp toplama merkezimizin ıslahını başlattık. Burada tekrar ayrıştırma ve depolama istasyonu kuracağız. Yalnız bu konuda hibe kredilere ihtiyacımız var, bir taraftan o imkanları araştırıyoruz. Kent merkezinde çöp toplayan temizlik işçilerinin geçmişte kullandıkları yağ tenekelerinden yapılmış çöp toplama araçları, çağ dışı bir görünüm veriyordu, bunları değiştirdik, yerine büyük şehirlerde kullanılan komple temizlik seti türünden araçlar verdik. Bu araçlar, hijyen ve görünüm açısından daha iyi oldu" dedi.

Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Murat Polat, Tunceli’yi çevre açısından çağdaş bir kent haline getirmek için projeler geliştirmeye devam ettiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 14:34:31
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 18:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?