30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

Temmuzda kayak keyfi

Tunceli'de bir grup doğa sever eğitimci ve sağlıkçı tarafından Pülümür ilçesindeki 3 bin 200 metre rakımlı Buyer Baba Dağı'na doğa yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşte, Temmuz ayı olmasına rağmen doğa severler karda kaymanın keyfini yaşadı.

Tunceli'de çoğunluğunu eğitim ve sağlık çalışanlarının oluşturduğu 100'ün üzerinde doğa sever sabahın ilk ışıklarıyla birlikte minibüslerle Pülümür ilçesine bağlı Buyer Baba Dağı'na tırmanmak için yola çıktı. İlçeye bağlı Kocatepe köyünden 3 bin 200 metre rakımlı Buyer Baba Dağı'na tırmanmaya başlayan doğa severler yaklaşık 3 buçuk saat süren zorlu ve disiplinli tırmanışın ardından dağın zirvesinde bulunan Buyer Baba Krater Gölü'ne ulaştı.

Dağın zirvesinde Temmuz ayı olmasına rağmen kar gören doğa severlerin bir bölümü karda kaymanın keyfini yaşarken bir bölümü ise halay çekti. Zirvede piknik yapan doğa severler, doğa yürüyüşünden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Etkinliğe katılanlardan Nazım Arslan, "Uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra ulaştık. Görmüş olduğumuz güzellik hakikaten muhteşem. Burayı herkesin görmesi lazım. Burayı görmeyen Tunceli'de hiçbir yeri görmemiştir" dedi. Birgül Kaymak adlı doğa sever de, "Güzel bir organizasyon. Eksikliklerimiz var tabii ki, yine de olsun gelmeye görmeye değer bir yer. Yorulduğumuza değdi" diye konuştu.

Hıdır Çiçek isimli doğa sever de daha önce bölgeye gelmediği için pişman olduğunu belirterek, "Şimdiye kadar buraya gelmediğim için pişman oldum. Geldiğim için mutluyum güzel ve görülmeye değer bir yer" ifadelerini kullandı.
Dağcılık Federasyonu Tunceli Temsilcisi Bülent Ak ise, "Yaklaşık 120, 130 kişi geldik. Şu anda Temmuz ayı olmasına rağmen hala göl üzerinde buzullar var. Çok güzel bir gün geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

Tunceli'de 4 yıl boyunca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yapan Haydar Doğan da, "Şu an Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Daire Başkanlığı'nda hizmet ediyorum. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü döneminde başladığımız trekkinglere devam ediliyor. Bu organizasyona katılmak için Ankara'dan geldim. Gerçekten ömrümüz boyunca unutamayacağımız bir günü yaşıyoruz. Bu tür organizasyonların mutlaka çoğaltılarak yapılması gerekiyor" dedi.

Yayla yasağı olması nedeniyle yaylacıları göremediklerini ve bunun da bir eksiklik olduğunu belirten Kemal Tulga isimli doğa sever, "Yaylacıların yasaktan ötürü olmaması bir eksiklik. Oldukça güzeldi, bu tip etkinlikler insanların ortak dinamiklerini ortaklaştırıyor" diye konuştu.

Buyer Baba Dağı zirvesinde 3 saat boyunca dinlenen ve piknik yapan doğa severler daha sonra 4 saat süren inişin ardından araçlara binerek il merkezine döndü.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 10:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can can IP: 78.162.88.xxx Tarih : 18.07.2009 09:50:31

Umarim bir gün Tunceli'min daglarinda pkkli katiller olmaz da, herkes daglara piknige, kayak yapmaya gider...