4
Mayıs
2024
Cumartesi
TUNCELİ

Tencereli eylem!

Tunceli Belediye Başkanlığı'na ait bir şirkete bağlı Gökkuşağı Ekmek Fırını ve Pastanesi'nde çalışırken şirketin kapatılması sonucu işsiz kalan 11 kadın çalışan, belediyenin önünde tencereli eylem yaptı.

2008 yılında sadece kadınların çalıştığı, TUMSAŞ şirketine bağlı olan Gökkuşağı Ekmek Fırını ve Pastanesi'nin faaliyetine son vermesi sonucu işsiz kalan bir grup bayan, belediye binası önüne gelerek eylem yaptı. Kadınlar bir süre ellerindeki kaşık ve kepçeleri beraberinde getirdikleri tencerelere vurarak slogan attı. Daha sonra grup adına Gülşen Bozkurt bir açıklama yaptı.

Bozkurt, Gökkuşağı Ekmek Fırını ve Pastanesi'nde çalışırken 101 gün önce TUMSAŞ'ın zarar ediyor gerekçesiyle faaliyetine son verildiğini ve işsiz kaldıklarını söyledi. Bozkurt, "Evlerimizde tencere kaynamadığı için çoluk çocuk aç. Bu yüzden biz de tencere eylemi yapıyoruz. Belediye başkanımız bir kadın, halimizden anlar. Bizi bir an önce işe alsınlar" dedi.

TUMSAŞ şirketine bağlı olan Gökkuşağı Ekmek Fırını ve Pastanesi'nin kapanmasına ilişkin yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada ise; "Söz konusu TUMSAŞ şirketine bağlı faaliyet yürüten Gökkuşağı Ekmek Fırını ve Pastanesi bir süreden beri çeşitli nedenlerden dolayı piyasada tutunamamış ve buna bağlı olarak da sürekli zarar eden bir işletme haline gelmiştir. Yaklaşık 300 bin liraya yaklaşan borcu ile sürekli zarar eden işletmemiz, kapasite artırımı, ek takviyeler gibi tüm önlemlere rağmen kendini toparlayamamış ve toparlama umudu da oluşturamamıştır, bu sebepten dolayı şirket faaliyetini durdurmuştur" ifadelerine yer verilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2012 Salı 12:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İrşadi turaç IP: 88.234.53.xxx Tarih : 21.03.2012 00:56:06

Bu işsiz kalan bayanlar haklı..Çalışan bir fırını belediye başkanı kapattı..Evet halkımız bu belediyeyi ve partisi bdp yi unutmayınız.Hani halkçıydı bunlar? Ne oldu?..Çalışan o garibanları sokağa attı..Bu belediyeyi unutmayınız..Seçimde dersini veriniz..Zaten seçimde dağılır gider bunlar..Bu kapatılan fırını ve  işsiz kalan emekçi kardeşlerimizi unutmayınız...Tunceli belediyesinin paraları bdp mitingine, festivallerine gidiyor,ama o emekçi kardeşlerimize gelince  para yok deniyor..