30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

Tunceli, ‘Dersimspor’ ile ‘açılıyor’

Tunceli’de, ilin eski adını taşıyacak Dersimspor’u kurmak isteyen bir grup genç ve işadamı, Vali Mustafa Taşkesen’in onayını aldı.


Takımları en son 1990 yılında 3. Lig’de temsil edilen Tuncelililer, 19 yılllık futbol hasretini Dersimspor’la gidermeyi hedefledi. Amatör futbolcu bir grup genç ve işadamı, Vali Taşkesen’i ziyaret ederek, Dersimspor adlı bir futbol kulubü kurmak istediklerini söyledi. Bu istemi kabul eden Taşkesen, destek sözü verdi.


Ziyarete katılan eski futbolculardan Sinan Tutuman, siyasi alandaki olumlu havanın sporu da etkilediğini vurguladı. Tutuman, “Dersim isminin buraya taşınması, bizim için onurlu gelişme. Dışarıda yaşayan Tuncelililer, bu isimden dolayı bize destek olacaktır. Kısa sürede takımı kurup 3. Lig’e çıkaracağımızdan eminim” dedi.

Afişleri toplatılmıştı
Taşkesen’in bu gelişmede büyük etkisi olduğunu vurgulayan Çetin Aran da “Dersimspor kelimesini kullanmak bile bizi heyecanlandırıyor. Sayın valimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Son olarak 29 Mart yerel seçimleri öncesinde Tunceli’deki billboardlara belediye tarafından asılan reklam afişlerine “Dersim Belediyesi” yazılması üzerine, ilgili mahkeme bu ismi PKK’nın kullandığı ve örgüt propagandası yapıldığı gerekçesiyle toplatma kararı vermişti. Afişler polis tarafından toplatılmıştı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 05:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?