6
Mayıs
2024
Pazertesi
TUNCELİ

Tunceli Barosu'ndan kınama

Tunceli Barosu, Trabzon’da Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyelerine karşı yapılan linç girişimini kınadı.

Tunceli Barosu Başkanı Bülent Taş tarafından Adli Yardım Bürosu’nda yapılan basın açıklamasında, Trabzon’da meydana gelen linç girişimi değerlendirildi. Açıklamada, demokratik haklarını kullanmak isteyenlere karşı ırkçı politikalar güden siyasi partiler için kaçırılmayacak bir fırsat oluşturulduğu ve güvenlik güçlerinin olayda yanlı davrandığı öne sürülerek, valinin olayı infialle açıklaması ve TAYAD’lıları sorumlu tutması, kaygı verici bir durum olarak değerlendirildi. Baro Başkanı Taş, şöyle dedi:

"Tunceli Barosu olarak, öncelikle 200 aydın tarafından kamuoyuna duyurulan açıklamayı desteklediğimizi belirterek, son zamanlarda tırmandırılan ırkçılığın ülkeyi tekrar çatışma ortamına sürükleyeceği kaygısını taşıyoruz. Halkların birbirlerine düşmanlığından, sadece kandan beslenenler faydalanacaklardır. Trabzon olayının bir daha tekrar etmemesi için başta linç girişiminde bulunanlar yargılanmalı ve olayda ihmali bulunan resmi görevliler hakkında da derhal soruşturma açılmalıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 15:25:12
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 15:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?