7
Mayıs
2024
Salı
TUNCELİ

Tunceli DEHAP'tan yeni kampanya

DEHAP Tunceli Gençliği, ’Savaşa Geçit Vermeyeceğiz’ adlı bir kampanya başlattığını açıkladı. Yaklaşık 100 kişilik bir grup, AK Parti Tunceli il binası önünde saat 12.30’da basın açıklaması yaparak, ’Savaşa Geçit Vermeyeceğiz Kampanyası’ başlattıklarını açıkladı.

Grup adına açıklamayı yapan Mesut Arın, geride bırakılan 6 yıllık süreçte kayda değer bir sonuç çıkaramayan sistemin, yeniden çatışmaları başlatma çabasında olduğunu iddia etti.

Arın, çatışma ortamının geri gelmemesi ve barış ortamının sağlanması için kampanyayı başlattıklarını belirterek, "Şırnak’ta 5 sivil gencin işkenceyle katledilmeleri, Mardin Kızıltepe’deki infazlar ve bu infazlara karşı tepkisini gösteren demokrasi güçlerine Siirt’te yapılan saldırılar; AB sürecindeki Türkiye’nin, AK Parti hükümetince yeni bir savaş ortamına sürüklenmek istendiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Hükümetin bu uygulamaları, halkımızın demokratik birlik özlemlerini zedelerken, savaş rantıyla beslenen egemen güçlere de hizmet etmektedir. İnsan haklarının ayaklar altına alındığı günümüz Türkiye’sinde, Kürt sorununa değişmeyen bakış açısının, çatışma ortamını tekrar getireceği kanısındayız. Bu gelişmelere karşı DEHAP Gençlik Kolları olarak, ’Savaşa Geçit Vermeyeceğiz Kampanyası’nı burada başlatıyoruz. Tüm halkı ve sivil toplum örgütlerini, bu kampanyaya destek vermeye ve savaşa karşı barışı haykırmaya davet ediyoruz" dedi.

Zaman zaman ’Yaşasın Halkların Kardeşliği’, ’Yaşasın Barış’ sloganlarıyla kesilen açıklama, olaysız şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 16:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?