1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

Tunceli-Erzincan yoluna çığ düştü

Tunceli-Erzincan karayolu, 5 Tüneller mevkiine düşen çığ nedeniyle ulaşıma kapandı. Tünellere sığınan kamyon sürücüleri 7 saat sonra kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre, sabah saat 06.00 sıralarında Tunceli-Erzincan karayolu, 48. kilometredeki 5 Tüneller bölgesinde yer alan 2. ve 3. çığ tünelleri arasına çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı. Bu sırada yolda seyir halinde olan ve sayıları 10'u bulan kamyon sürücüleri kamyonlarını 3., 4. ve 5. tünellerin altına çekerek beklemeye başladı. Erzincan-Tunceli seferi yapan midibüs saat 09.00 sıralarında bölgeye geldikten sonra durumu Pülümür'deki Karayolları ekibine bildirdi. Çığ bölgesine giden ekip 6 saatlik bir çalışma sonucu yolu küçük araçların geçebileceği şekilde açtı. Midibüs ve otomobiller geçtikten sonra gelen ikinci çığ ile yol tekrar ulaşıma kapandı. Tunceli'den gelen takviye ekip ile 7 saatlik bir çalışmanın ardından yol tek şeritten ulaşıma açıldı. Tünellere sığınan kamyon sürücüleri, 7 saat boyunca korku ve soğuktan titreyerek yolun açılmasını beklediklerini söylediler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 16:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cerenımo IP: 88.225.214.xxx Tarih : 5.04.2008 20:31:38

allah yolda kalan herkeze yardımcı olsun bende tunceliliyim ama izmirde oturuyorum doğal affetlerimiz ne olursa olsun bizim memleketimiz en güzel memlekettir terörün bitmesi tunceli bölgesinin ayakta kalması demektir inşallah terör biter tunceli de daha gelişir hepinize selamlar öpüyorum hepinizi böyle bir sitenin olmasıda sevindirdi beni başarılar dilerim size