6
Mayıs
2024
Pazertesi
TUNCELİ

Tunceli imaj değiştiriyor

TUNCELİ İMAJ DEĞİŞTİRİYOR

Sık sık terör olaylarıyla gündeme gelen Tunceli bundan böyle turizm ile gündeme gelmek istiyor. Tunceli'ye gelen bir turist gün içinde Munzur Dağları'nda doğa yürüyüşü, Munzur Çayı'nda rafting, Pertek Kalesi'nde güneşin batışı, Keban Barajı Gölü kıyısında ise otantik müzik dinleme imkanına sahip olabiliyor.

Tunceli'de Turizm ve doğa sporları potansiyelini keşfeden iş adamları ve tur operatörleri yatırım yapmaya başladı. Pertek'te Termal Otel'den sonra Tunceli merkezinde 3 yıldızlı bir otelin kısa sürede hizmete gireceği belirtildi.

Tunceli'de doğa sporları keşfedilince bu sporlara yönelik faaliyet gösteren doğa sporları kulüpleri de kurulmaya başlandı. Bu kulüplerin organize ettikleri spor turları, sabah erken saatlerde Munzur ve Harçik Çayları kıyılarında başlıyor. Doğaseverlerin programı, öğleye doğru dağların zirvelerinde mola ve piknikle devam ediyor. Daha sonra Venk Köprüsü'nde başlayan rafting zorlu parkurlar ardında Sıliç Köprüsü'nde sonlandırılıyor. İsteyenler burada kendilerini Munzur'un soğuk sularına bırakıyor. Turistler, geldikleri minibüsleriyle Pertek ilçesine geçerek Pertek Termal Otel'in Mavi Turlarına katılarak Pertek Kalesi geziliyor ve kalede o doyumsuz günbatımı izleniyor. Gece, Keban Baraj gölü kıyısındaki Termal Otel'in yazlık gazinosunda yerel sanatçıların seslendirdiği otantik müzik dinleyebiliyorlar.

TUNCELİ İMAJ DEĞİŞTİRİYOR
TUNCELİ İMAJ DEĞİŞTİRİYOR
TUNCELİ İMAJ DEĞİŞTİRİYOR
TUNCELİ İMAJ DEĞİŞTİRİYOR
TUNCELİ İMAJ DEĞİŞTİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 11:58:00
Güncelleme :4 Temmuz 2011 Pazartesi 18:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?