7
Mayıs
2024
Salı
TUNCELİ

Tunceli kadını ekonomiyi ayağa kaldıracak

Tunceli’de ilk kadın derneği olan Ana Fatma Kadın Derneği (ANA-DER), düzenlenen törenle açıldı. ANA-DER Başkanı Beyza Boyraz, fırınlar ve atölyeler açarak kadınları üretime katacaklarını söyledi.

Yaklaşık bir ay önce kurulan ANA-DER, bugün yapılan bir törenle kapılarını Tuncelili kadınlara açtı. Açılış törenine, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Tunceli Belediye Başkan Songül Erol Abdil, kadınların örgütlü olmasının çok önemli ve anlamlı olduğunu belirterek, "Biz de bundan hareketle böylesi bir çalışmaya girdik ve böylesi bir çalışma ortaya çıktı. Bu çalışmanın başarılı olacağına inancım tam" dedi. Abdil, kadınların toplumsal barışın sağlanmasında önemli bir role sahip olduklarını ifade ederek, "Barışın sağlanması ve yoksulluğa karşı üreterek, mücadele edeceğiz. Kadın yönetiminin farkını kadınları üretime katarak göstereceğiz" şeklinde konuştu.

ANA-DER Başkanı Beyza Boyraz ise kadınların zincirlerinden başka kaybedecek bir şeylerinin olmadığına değinerek, "Biz kadınız, bir çocuk doğurduk bunu büyüteceğiz. Kadınlar artık acı çekmek istemiyor. Tunceli’de artık yok olan umut ve dayanışmayı, kadınlar yeniden oluşturmak istiyor. Kadınlar eşit, baskısız ve sömürüsüz bir yaşam, bir dünya istiyor. Derneğimizin faaliyetleri kapsamında, Tunceli Belediyesi’yle birlikte fırın ve çeşitli atölyeler açarak birlikte çalışmak ve üretmek var" dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Songül Abdil ile ANA-DER Başkanı Beyza Boyraz kurdele keserek açılışı yaptı. Açılışta, kadınlar müzik eşliğinde halaylar çekerek doyasıya eğlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 14:43:08
Güncelleme :16 Haziran 2005 Perşembe 14:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?