1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

Tunceli şehitlerini andı

Tunceli'nin Pertek ilçesine bağlı Sağman köyünde terör örgütü PKK tarafından 1993 ve 1998 yılları arasında şehit edilen 12 kişi törenle anıldı.

Sağman Köyü Şehitliği'nde düzenlenen törene Tunceli Valisi Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Yaşar, 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tümgeneral İbrahim Yılmaz, Pertek Kaymakamı Cihangir Güler, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Ali Özkara, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende 1993, 1994 ve 1998 yıllarında Sağman köyüne terör örgütü üyelerince düzenlenen saldırılar ve bu saldırılarda şehit edilen vatandaşlarla ilgili bilgi verildi.

Piyade Üsteğmen Ali Salman Çakar, terör örgütü üyelerinin köylüleri ailelerinin gözü önünde şehit ettiğini anımsatarak, “Onlar bayrağımıza renk oldu. Bu toprakları kanlarıyla sulayarak bizlere vatan yaptı. Bugün gönlümüzde oluşan duygu, yas ve üzüntü değil gururdur” diye konuştu.

Vali Mustafa Yaman da halkın huzurunu bozmaya, Türkiye'nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda gelişmiş ülkeler seviyesine gelmesine engel olmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirtti.

Vali Yaman, “Başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere Türk milleti, önüne geçecek bütün engelleri yıkıp geçecektir” diye konuştu.

51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tümgeneral İbrahim Yılmaz da törenin amacının acıları hatırlatmak değil, koruculara ve Sağman köylülerine vefa borcu ödemek olduğunu ifade etti.

Geçmiş bilinmeden geleceğe güvenle bakılmasının mümkün olmadığını belirten Tümgeneral Yılmaz, “Bu törenlerin bir amacı da geçmişle olan köprülerimizi devam ettirmektir” dedi.

Daha sonra, emekli olan 12 geçici köy korucusuna plaketleri, göreve yeni başlayan 6 köy korucusuna silahları verildi.

Tören, şehitliğin gezilmesi ve yemek yenmesiyle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 17:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?