6
Mayıs
2024
Pazertesi
TUNCELİ

Tunceli sürgün yeri mi ?

Eğitim-Sen Tunceli Şubesi Başkanı Mehmet Hanifi Pekmezci, Tunceli’nin sürgün yeri olarak görüldüğünü öne sürerek, "Yönetici ve idarecilerin görevlerinde süreklilik olmaması, eğitimi olumsuz etkiler" dedi.

Eğitim-Sen Tunceli Şubesi Başkanı Pekmezci, Eğitim-Sen Tunceli Şube binasında yaptığı açıklamada, AK Parti’nin kadrolaşma kaygısıyla yaptığı atamaların, Tunceli’deki eğitim-öğretimin gerilemesine neden olduğunu ileri sürdü.

Eğitim-Sen olarak, Tunceli’de eğitim-öğretim alanında yaşananlardan kaygı duyduklarını söyleyen Pekmezci, AK Parti’nin iktidara gelir gelmez kadrolaşmaya hız verdiğini, eğitim-öğretim ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmayıp, kendi kaygılarını hayata geçirerek bu alanı yap-boz tahtası haline getirdiğini iddia etti. Pekmezci, il genelinde son 2.5 yıl içinde yapılan görev değişikliklerine değinerek şunları kaydetti:

"AK Parti’nin 2.5 yıllık iktidarı süresince ilimizde 2 milli eğitim müdürü, 3 müdür yardımcısı, 1 şube müdürü ve 1 ilköğretim müfettişi sürgün olarak değiştirilmiştir. İlk ve orta öğretim kurumlarında, 2 okul müdürü ve 12 müdür yardımcısı değişmiştir. İlçe ilk ve orta öğretim kurumlarında 1 ilçe milli eğitim müdürü, 1 müdür yardımcısı, 2 şube müdürü, 4 okul müdürü, 5 müdür yardımcısı ve 1 de halk eğitim müdürü değiştirilmiştir. Ayrıca yaptığımız araştırmada, 1995-2005 yılları arasında, 8 milli eğitim müdürü, 9 milli eğitim müdür yardımcısı ve 10 şube müdürünün değiştirildiğini tespit ettik. Okur-yazar oranı yüksek, bir dönemler üniversiteye öğrenci yerleştirmede Türkiye birincisi olan ilimizde, eğitim-öğretim içler acısı bir hale gelmiş, Tunceli sürgün ili olmuştur. Eğitim-öğretimin başarısı için yönetici ve idarecilerin görevlerindeki süreklilik önemli bir yer tutmaktadır. Değişen her yöneticiyle birlikte eğitim-öğretim felsefesi, uygulaması ve kurumdaki görev ve yetki dağılımı da değişmektedir."

Şube Başkanı Pekmezci, Eğitim-Sen olarak, bu uygulamaları kabul etmediklerini vurgulayarak, yetkilileri göreve çağırdıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 15:58:17
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 15:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?