30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

Tunceli'de beyaz eşya denetimi

Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından beyaz eşya ve mobilya yardımı dağıtmasıyla ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Vali Mustafa Yaman hakkında soruşturma başlatılması için İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunmasının ardından görevlendirilen 2 başmüfettiş kente gelerek çalışmalara başladı.

Tunceli Valiliği'nin, 'Her eve beyaz eşya' kampanyası çerçevesinde başlattığı ve 29 Mart yerel seçimleri öncesi çıkan tartışmalar nedeniyle dağıtımı durdurulan beyaz eşya, mobilya yardımıyla ilgili YSK'nın Vali Mustafa Yaman hakkında disiplin soruşturması açılması için İçişleri Bakanlığı'na başvurmasının ardından görevlendirilen iki başmüfettiş kente gelerek çalışmalara başladı. Kendilerine tahsis edilen Vali yardımcısı odasında çalışmalarını sürdürecek olan müfettişlerin, SYDV'de yardımlara ilişkin tüm evrakları toplayarak incelemeye aldıkları belirtildi. Müfettişlerin, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmaya ilişkin bilgi alacağı ve daha sonra beyaz eşya ve mobilya dağıtım komisyonunda yer alan komisyon üyeleri, vakıf mütevelli heyeti, mahalle ve köy muhtarlarının da bilgisine başvuracağı belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 20:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can can IP: 88.229.136.xxx Tarih : 13.03.2009 13:49:12

 Tuncelili hemsehrilerim,oylarimizi kendi cocuklarimiza kullanalim... Kürt milliyetcilerine oy yok... Tunceli Tuncelililerindir...