1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

Tuncelili kadınlar ön saflarda

Türkiye'de ilk kadın il belediye başkanının seçildiği Tunceli'de, baro başkanlığı seçimini de bir kadın kazandı. 

Tunceli Barosu'nun 5. Olağan Genel Kurulu, Tunceli Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi Salonu'nda 24 üye avukatın katılımıyla gerçekleştirildi. 5. Olağan Genel Kurul sonunda yapılan baro başkanlığı seçimine biri kadın olmak üzere iki aday katıldı.

Seçim sonunda kadın aday Avukat Nazik Dizdaroğlu erkek başkan adayı İnan Yılmaz'ı 2 oy farkla geçek 13'e karşı 11 oyla kazandı. Böylece, Türkiye'nin ilk kadın il belediye başkanının seçildiği Tunceli'de, baro başkanlığı seçimini de bir kadın kazanmış oldu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 17:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Eren Doğru IP: 88.251.198.xxx Tarih : 19.10.2008 23:53:16

Nazik hanımı kutlarım ve çalışmalarında başarılar dilerim.Songül hanımdan hayır göremedik...Siyasi demeçler veriyor...sık sık Zaho'ya Batmana gittiğini duyuyoruz.Dersim halkıyla barışık değil...etnik milliyetçilik yapıyor ki,devrimci demokrat Dersim halkının inanç ve siyasal yapısına taban tabana zıt bir dünya görüşü...Toki' nin bir konut projesini uygulayamadı.O tepelerde bayırlarda yaşayan yoksul yaşlı insanlarımıza bir konut yapamadı...Bir Akpazar(peri) belediye başkanı kadar olamadı...Boşa geçen beş yıl...Çalışkan proje üreten, eğitimli , sosyal yönü güçlü bir belediye başkanına gereksinme vardır...Dilerim bu özlemlerimiz gerçekleşir...Her şey Dersim'in kalkınması için...