30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

Tuzaklı patlayıcı imha edildi

Tunceli'de terör örgütüne yönelik bahar operasyonları sürerken, operasyonlar sırasında güvenlik güçlerinin geçiş güzergahına, bölücü terör örgütü mensupları tarafından basma düzenekli olarak tuzaklanmış 1 adet patlayıcı madde bulunarak imha edildi.

Tunceli'de PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar sürüyor. Pülümür ilçesi Bağırpasa ve Kocatepe kırsalında sürdürülen operasyonlarda, dağlık arazi kesiminde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından basma düzenekli olarak tuzaklanmış patlayıcı madde düzeneği bulunarak imha edildi. Operasyonlar kapsamında zaman zaman Kobra tipi helikopterler tarafından teröristlerin olası geçiş güzergahları ve mağaralar ateş altına alınırken, karadan da arama tarama faaliyetleri sürdürülüyor. Ayrıca operasyon bölgelerine, Tunceli 4. Komando Tugayı ve Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan havalanan helikopterler asker takviyesi yapıyor.

Tunceli merkez ilçe dağlık kesimlerinde İl Jandarma Komutanlığı ve 4. Komando Tugayı Komutanlığı birliklerinin, Hozat ve Çemişgezek kırsalında ise 51. Motorlu Piyade Tugayı'nın başlattığı operasyonlar devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 17:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?