1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

TZOB başkanı Bayraktar Tunceli'de

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ''Tunceli'de, tarım, hayvancılık ve su ürünleri desteği sağlanarak göç engellenmeli" dedi.

Dünyada su savaşlarının ise çok yakın olduğunu savunan Bayraktar, hükümetin mağdur çiftçilere gerekli desteği vermesini talep etti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan kuraklık nedeniyle bölgede uzun süreden bu yana inceleme yapan TZOB Genel Başkanı Bayraktar, son olarak Tunceli'ye giderek köylerde kurulan seraları inceledi. Örnek çiftçileri plaket ile ödüllendiren Bayraktar, su savaşlarının yakın olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Tunceli su potansiyeli açısından istisna illerimizden bir tanesi. Ancak bu potansiyelin rasyonel bir şekilde değerlendirilmediğini de görüyorum. Burada balıkçılığı geliştirebiliriz. Bunun için Türkiye kendi imkanlarıyla kaynak oluşturabilir. Avrupa Birliği (AB) projeleriyle de kaynak oluşturabiliriz. Ama bu, bölgede sağlanamamış. Bundan sonra Ziraat Odaları olarak bu bölgede hedef, su kaynaklarının üretim için değerlendirilmesi olacak. Bunun dışında bölgede hayvancılık potansiyelinin iyi değerlendirilmesi, tarım ürünlerine uygun bir fiyat verilmesi, desteklemelerin zamanında ve uygun bir şekilde yapılması, bölgede göçü tersine çevirir. Çünkü bu bölge göç almış durumda. Öncelikli görevimiz, hububat ve hayvancılıkta bölge insanını para kazanacak, geçimini rahat bir şekilde sağlayacak duruma getirip göçü engellemektir."

'Örnek kadın çiftçi' Gülten Turmuş ve 'Örnek seracı' Hasan Ekinci'ye plaketlerini veren TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Erkekler hızla büyük şehirlere göç ediyorlar. Bayanlarımızı çocuklarla beraber bırakıyorlar. Bundan sonra tarımsal üretimi ve verimliliği bayanlarımızla yapacağız. Türkiye'yi beslemek için; nasıl evde bayanlarımıza ihtiyacımız varsa, bizi besliyorlarsa, Türkiye'yi beslemek için de bayanlara ihtiyacımız var, Allah onlardan razı olsun, eksikliğini göstermesin" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 13:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Halis Yildirim IP: 77.177.51.xxx Tarih : 19.06.2008 16:46:26

Duyarliliginiz icin yürekten cok tesekür ederim Sayin Bayraktar. Umarim cagriniz ses getirir. Saygilarimla.