30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

Vali Taşkesen'den eğitim atağı

Tunceli'ye yeni atanan Vali Mustafa Taşkesen, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulları gezerek, 2009-2010 eğitim-öğretim yılı için eğitim kadrolarını adeta teyakkuza geçirdi.


İlk ziyaretini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapan Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Korkmaz'dan brifing aldı. Ziyaretin ardından okulları da gezen Vali Taşkesen, basına yaptığı açıklamada, başarısızlığın çeşitli nedenlerinin olduğunu, asıl nedenin ise başarılı öğrencilerin diğer illerdeki Anadolu liseleri ve fen liselerine gitmelerinden kaynaklandığını belirtti. Taşkesen, Tunceli'nin okuma-yazma oranı ve eğitim seviyesi yüksek bir il olduğunu belirterek, "SBS sınavında Türkiye dördüncüsü olduğu halde, lise seviyesine gelmiş parlak öğrencilerin büyük şehirlere gitmesi neticesinde ÖSS'de başarısızlık görülüyor. Bundan sonra açılacak Fen lisesi ve özel okulların açacakları lise bölümleriyle birlikte, parlak öğrencilerimizin diğer illere gitmesini önleyerek ve tabandan başlamak üzere anaokullarında yüzde 70'lerde olan seviyeyi yüzde 90'lara çıkararak seviyenin yükselmesi tedbirlerini arttıracağız. İlimizin pilot bölge seçilmesi ile bu performansın daha da artacağına
inanıyoruz. Müstakil anaokulu bulunmayan ilçelerimizde mutlaka müstakil anaokullarını açarak, anasınıflarından başlayacak şekilde yeni bir eğitim seferberliği sonunda yüzde doksan seviyesinde eğitim performansı hedefini gerçekleştireceğiz" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 15:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?