4
Mayıs
2024
Cumartesi
TUNCELİ

Valilik binasında yangın çıktı

Tunceli'de Valilik binasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, bitişikteki adliye ve vergi dairesinin de bulunduğu binaya sıçradı. Belediye ve askeri itfaiyele ekiplerinin müdahale ettiği yangında, öncelikli olarak mahkeme dosyaları ve seçim pusulalarını kurtarıldı. Sabotaj ihtimali üzerinde şüphelerin yoğunlaştığı yangının çıkış nedeniyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, bina çatısında onarım yapan 4 işçi, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Tunceli’nin Atatürk Mahallesi’nde bulunan Valilik binasının çatısında dün saat 18.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle alevler yükselmeye başladı. Alevler kısa sürede bitişikte bulunan adliye ve vergi dairesinin bulunduğu binaya sıçrada. Tunceli Belediyesi itfaiyesinin müdahalesi yetersiz kalınca, çevre il ve ilçe itfaiyelerinden yadım istendi. Yangına, Tunceli 4’üncü Komando Tugayı, İl Jandarma Komutanlığı itfaiyeleri ile polis panzerleri de müdahale etti.

Yangın söndürme çalışmalarını Tunceli Valisi Mustafa Yaman, Emniyet Müdürü Osman Öztürk, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Özkara yerinde inceledi.

Yangına müdahale eden ekipler, öncelikle adliye binasındaki mahkeme dosyaları ile oy pusulalarını kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Yangından çıkan dumanlar tüm kentin üzerine kaplarken, çevredeki binalarda oturanlar da endişeye kapıldı. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu söndürülen yangında Valilik ve Adliye binasının çatıları ile dava dosyalarının bulunduğu bölüm eli vergi dairesinde hasar oluştu.

SABOTAJ İHTİMALİ ARAŞTIRILIYOR

Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırma başlatan yetkililer, sabotaj ihtimali üzerinde de durduklarını, binada görevlilerin ifadelerine başvurulacağını belirttiler. Soruşturma kapsamında bina çatısında onarım yapan 4 işçi, ifadeleri alınmak üzerne Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

8 KİŞİ GÖZALTINDA

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, çatıda onarım çalışması yapan 7 işçi ile sorumlu müteahhit gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Yangınla ilgili olarak Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Hükümet Konağı'nda defterdık tarafından yaptırılan onarım çalışmaları sırasında çatıda yangın çıkmış, yangına kısa süre içinde Tunceli itfaiyesi, çevre il ve ilçe itfaiye ekipleri ile askeri birlik ve emniyet birimleri tarafından yapılan müdahale sonucunda yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürülmüş, olaya sebebiyet veren işçiler gözaltına alınmıştır'' denildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ BAŞINDAN YARALANDI

Bu arada söndürme çalımalarına katılan 4 polis memuru, dumandan zehirlenirken, binadaki önemli evrakların kurtarılması sırasında Emniyet Müdür Yardımcısı Özer Özben'in başından yaralandığı bildirildi. Özden, Tunceli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

DHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2007 Pazartesi 11:01:34
Güncelleme :21 Temmuz 2007 Cumartesi 17:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?