1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

Vergi borçlarına taksitlendirme

Tunceli Defterdarı Hatice Ercoşman, geçmiş borçları olan mükelleflere çağrıda bulunarak Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeden sonra vergi borçlarında taksitlendirmeye gidildiğini söyledi.

Zor durumda olmaları nedeniyle borçlarını ödeyemeyen mükelleflere Maliye Bakanlığı'nın kolaylık sağlayan yeni düzenlemesi hakkında makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Defterdar Hatice Ercoşman, düzenlemenin 1 Eylül 2008 tarihi itibariyle vadesi geldiği halde ödenmemiş olan tüm kamu alacakları için geçerli olduğunu söyledi.

2008 yılı gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi ve bu vergi ile birlikte ödenen damga vergisinin bu taksitlendirmenin dışında olduğunu belirten Ercoşman, "Mükelleflerimizin tecil ve taksitlendirmeden faydalanmak için 28 Kasım 2008 günü mesai bitimine kadar bağlı oldukları vergi dairelerine yazılı olarak müracaat etmeleri gerekmektedir. Birden fazla vergi dairesine borcu olan mükellefler her bir vergi dairesine olan borçları için ayrı ayrı başvuruda bulunmalıdır" dedi.

Başvuruların şahsen müracaat edilerek yapılabileceği gibi posta yoluyla da yapılabileceğini belirten Defterdar Hatice Ercoşman, "Mükelleflerimizin tebliğ kapsamındaki tüm vergi borçları için talepte bulunmaları gerekmektedir. Tecil ve taksitlendirme talebinde bulunulan borçlar için yıllık yüzde 3 tecil faizi uygulanmak suretiyle, ilk taksit 2008 yılı Aralık ayında olmak üzere borç tutarı 18 ayda eşit taksitler halinde ödenecektir. Daha önce tecil ve taksitlendirme talebinde bulunan mükelleflerimiz de yapılan bu düzenlemeden yararlanabilirler" diye konuştu.

Düzenleme kapsamında başvuruda bulunan mükelleflere tecil faiz tutarlarını ve taksitlerin vade tarihlerini gösteren bir yazı verileceğini kaydeden Ercoşman, "Vade tarihi her ayın son günü olarak belirlenecektir. Tecil edilen borçların tecil şartlarına uygun ödenmemesi halinde tecil şartları ihlal edilmiş olacak ve amme alacağı 6183 sayılı kanunun hükümlerine göre cebren takip ve tahsili yoluna gidilecektir. Daha önce tecil talebinde bulunan ancak bu talepleri değerlendirme aşamasında olup da yeni düzenlemeden faydalanmak isteyenler 28 Kasım 2008 tarihine kadar vergi dairelerine müracaat edebileceklerdir" bilgisini aktardı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 12:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?