6
Mayıs
2024
Pazertesi
TUNCELİ

Yan yana gömüldüler

Almanya'nın Hamburg şehrinde yaşarken, sürekli şiddet gördüğü ileri sürülen İngiliz eşinden kaçıp geldiği Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Güllübahçe beldesinde kiraladığı evde çocukları Yaanis (8) ve Mira (6) ile intihar eden İlknur Per Mellersh'in (45), İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'nda bekletilen cenazeleri, İlknur Per Mellersh'in ağabeyi tarafından alınarak Tunceli'de toprağa verildi.

Beldede bahçıvanlık yapan Orhan Akkoyun, geçen cuma günü saat 14.00 sıralarında, Yenimahalle Yeltepe Caddesi, 39 Numara'daki bağ evinin bahçe kapısındaki 'Dikkat zehirli gaz' ve 'Dikkat zehirlidir' yazılarını farketti. Akkoyun, şüphelenip, durumu Mahalle Muhtarı Ramazan Akgüneş'e bildirdi. Muhtar Akgüneş, Akkoyun ile birlikte gittiği evin kapısının kilitli olması ve ısrarla çalmasına rağmen açılmaması üzerine jandarmayı aradı.

Jandarma, çilingir yardımıyla kapıyı açıp içeri girdiğinde, 10 gün önce İzmit'ten gelip kiraladığı bağ evine yerleştiği belirtilen İlknur Per Mellersh ile kızı 6 yaşındaki Mira ve oğlu 8 yaşındaki Yaanis Uri Mellersh'in yer yatağındaki cesetleriyle karşılaştı. Jandarma ve savcının evdeki incelemesinde, İlknur Per Mellersh'in, kapı ve pencere aralarını bantla kapattıktan sonra, ısıtıcı üzerindeki bir bakır kaba mangal kömürü koyarak, çocuklarıyla ölüm uykusuna yatıp intihar ettiği belirlendi.

Olayın ardından anne Mellersh ile iki çocuğunun cenazeleri, nöbetçi savcının talimatıyla İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Otopside, karbonmonoksit gazından zehirlenmeye bağlı ölümlerin gerçekleştiği belirlenirken, defin işlemlerinin, prosedürlerin tamamlanmasının ardından, kim tarafından, ne şekilde yapılacağının savcının talimatıyla yapılacağı bildirildi. Karar üzerine, cenazeler morgta bekletilmeye başlandı.

Cenazeler, Söke Cumhuriyet Savcılığı'nın kararı üzerine, İngiltere'den gelen baba Justin Tobias Mellersh'e verilmezken, İlknur Per Mellersh'in ağabeyi Cemil Güzel'e, bugün teslim edildi. Cemil Güzel'in cenazeleri havayoluyla Elazığ'a daha sonra ambulansla memleketleri Tunceli'ye getirdi. Tunceli'de, Hacı Bektaşi Veli Cemevi'ne getirilen cenazeler Alevi geleneklerine göre yapılan dini törenin ardından Merkez Çukur köyü Karşini mezrasında Annesi Güneş Güzel ve 3 kızkardeşi ile köyde çok sayıda yakını ile köy mezarlığında annesi ortada olmak üzere yan yana toprağa verildi.

Törene Almanya'da yaşayan baba Yusuf Can Per'in katılmadığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2011 Cuma 13:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?