6
Mayıs
2024
Pazertesi
TUNCELİ

Yoksullukla mücadele çağrısı

Tunceli Kalan Halk Kültür Merkezi yaptığı basın açıklamasıyla, işsizliğe ve yoksulluğa karşı hak arayışı için mücadele çağrısında bulundu. Tunceli Belediyesi Yeraltı Çarşısı üzerinde 30 kişinin katıldığı kitlesel basın açıklamasında, Kalan Halk Kültür Merkezi adına açıklamayı Ali Hıdır Alkış yaptı.

Türkiye’nin, yeraltı ve yerüstü kaynakları açısından dünyanın zengin ülkeleri arasında olduğu halde, halkın işsizlik ve yoksulluk çektiğini söyleyen Alkış, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çünkü bu topraklardaki zenginliklerin en büyük parçası, sömürgeci güçlerin ve yerli işbirlikçilerinin kasalarına akıyor. Halk Kültür Merkezleri, işsizliğin ve yoksulluğun kader olmadığını söylüyor. Hırsızlardan temizlenmiş bu coğrafyada, insan gibi başı dik ve onurlu yaşamak hakkımızdır. Halk Kültür Merkezleri, çözümün kendi elimizde, kendi gücümüzle kendi kaderimize sahip çıkmamızda olduğunu söylüyor. İşsizliğe ve yoksulluğa karşı, ’inkar, tenkil ve tehcir’ politikalarına karşı insanca ve onurlu bir yaşam için Halk Kültür Merkezleri’nde örgütlenelim".

Zaman zaman ’Yaşasın Halkların Kardeşliği’, ’Sömürgeciliği ve Kölelik Düzenini Yıkacağız’, ’Ücretli Kölelik Düzenine Karşı Tek Yumruk, Tek Barikat’ sloganlarıyla kesilen açıklamadan sonra grup, olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 23:10:34
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 21:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?