7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

12 aileye kalıcı konut

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde 1994 yılından beri prefabriklerde yaşayan 12 aile, 8 Kasım'da valilik tarafından ilçe girişinde yaptırılan kalıcı konutlara yerleşecek.

Ovacık'ta 1994 yılında yaşanan terör olaylarının ardından köylerinden göç eden ve ilçe girişindeki prefabriklerde yaşayan 12 aile, Tunceli Valiliği tarafından yapılan yeni konutlara yerleştirilecek. Yaklaşan kış öncesi, yeni evlerine yerleşecek olmanın heyecanını yaşayan aileler, 2 metre karın altında başka kış geçirmeyeceklerini düşündükleri için mutlu olduklarını ifade etti. 11 yıldır prefabriklerde oturan 70 yaşındaki Elif Tiltay, "11 senedir barakada oturuyorum. Kışın çok büyük zorluklar yaşıyorduk. Bu çilemize son veren tüm yetkililerden Allah razı olsun" dedi.

Yine 1994 yılından beri prefabriklerde yaşayan Yeter Öner (45), "Burada bırakın insanı, hayvanlar bile yaşamaz. Kar, kış, soğuk ve donla mücadele etmek zorunda kaldık. Bize konut yapan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

7 kişilik bir aileye mensup lise 2. sınıf öğrencisi Barış Kayaoğlu (17) ve kardeşi Savaş Kayaoğlu (15) da, prefabriklerde yaşamanın eğitimlerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Kar yağınca burada hayat felç oluyor. Tek odalı bu prefabrikte 7 kişi birarada kalıyoruz. Bir yandan televizyon izlenirken öbür yandan ders çalışmak zorunda kalıyorum. Bu nedenle derslere konsantre olamıyoruz. Yeni bir konuta taşınınca belki sadece kendimize ait bir odamız olur ve üniversite sınavlarına daha iyi hazırlanma şansını elde ederiz" dedi.

Ovacık girişindeki prefabriklerde yaşayan 12 aile, 8 Kasım'da Vali Mustafa Erkal tarafından açılışı yapılacak kalıcı konutlara yerleştirilecek. Daha önce de Tunceli Valiliği tarafından prefabriklerde yaşayan 84 aileye konut yaptırılmıştı.

 

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 14:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oktay IP: 84.176.246.xxx Tarih : 31.10.2005 17:21:03
Insallah bu yapilan evler iki gün sonra yikilmaz, ne tuafsa devletin yapiti evler ya catliyor ya yikiliyor, nerde yapissa hep böyle! Ama DERSIM halki hersey kendi gücüle yapar, ve en yakin zaman güzel ve Onurlu bir DERSIM icin dilerim. saygilarim