7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

2006 bütçesine tepki

2006 bütçesine tepki gösteren Eğitim Sen Tunceli Şubesi Başkanı M. Hanefi Bekmezci, 2006 bütçesinin, Türkiye'nin ve eğitimin sorunlarını çözmekten uzak olduğunu savunarak, "Nitelikli eğitim için taleplerimiz karşılanmalıdır" dedi.

Eğitim Sen binasında yapılan basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı M. Hanefi Bekmezci, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da IMF'nin denetiminde hazırlanan ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görülmeye başlanan 2006 bütçesi, geçmiş yıllarda olduğu gibi faiz ve borç ödeme bütçesi olarak hazırlandı. 2006 bütçesinde eğitime ayrılan pay, zorunlu ihtiyaçları karşılayamayacak düzeydedir. Eğitime katılan öğrenci sayısı her yıl artarken, bütçeden eğitime ayrılan pay yerinde saymıştır" dedi.

Sendikalarının, eğitimin bir insan hakkı olduğu gerçeğinden hareketle, herkesin eğitim hakkından eşit ve parasız olarak yararlanmasını savunduğunu, eğitim ve bilim emekçilerinin, kaliteli ve nitelikli eğitim için taleplerinin olduğunu söyleyen Bekmezci, "Bütçeden eğitime ayrılan pay, en az 2 kat arttırılmalıdır. İkili eğitimden tekli eğitime geçilmelidir. Sınıf mevcutları 60 ve 24 kişilik olmalıdır. Eğitim çağındaki tüm çocukların sağlık giderleri devlet tarafından karşılanmalıdır. Tüm anaokulu ve ilköğretim birinci kademe öğrencilerine ücretsiz süt ve beslenme hakkı verilmelidir. Eğitimde kadrolaşma değil, demokratik yönetim anlayışı benimsenmelidir. Eğitime hazırlık ödeneği, tüm eğitim ve bilim emekçilerine ödenmelidir. Ek ders ücretleri, günün şartlarına göre yeniden düzenlenmelidir. Tüm eğitim ve bilim emekçilerine yakacak yardımı verilmelidir. Kamu emekçilerine grev ve toplu sözleşme hakkı verilmelidir" diye konuştu.

Bekmezci, eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunların giderilmesi için sendika olarak 26 Kasım'a kadar eylemlerini çeşitli şekillerde sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 11:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?