6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Konut çilesi bitti

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde 1994 yılından beri prefabriklerde yaşayan 13 aile, valilik tarafından yaptırılan kalıcı konutlara törenle yerleşti.

Ovacık İlçesi'nde 1994 yılında yaşanan terör olaylarının ardından köylerinden göç eden ve Kandolar Mahallesi'nde yaptırılan prefabriklerde yaşayan 13 aile, Tunceli Valiliği tarafından yapılan yeni konutlara törenle yerleştirildi.

Törene, Tunceli Valisi Mustafa Erkal, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Namık Dursun, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkale, Ovacık Kaymakamı Fatih Görmüş, Ovacık Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Dizi, çok sayıda davetli ve mahalle sakini katıldı.

Tunceli Valisi Mustafa Erkal, 2000 yılında Ovacık İlçesi'ne geldiğinde barakalarda yaşayan ailelerin perişan durumlarını gördükten sonra çözüm için kolları sıvadıklarını, ilk olarak 80 konutu 1 yılda bitirerek barakada yaşayan ailelere teslim ettiklerini belirterek, "Bugün konutlarına kavuşacak olan 13 aile, o zaman bu haktan yararlanamamıştı. Aslında Ovacık girişindeki barakalarda yaşayan insanlarımızın görüntüsü, terörün insanları göç ettirmesi sonucunda ailelerin bulabildikleri imkanlarla yaşama çabasını gösteren kötü bir görüntüydü. Bu gün kalan 13 aileyi modern konutlarına yerleştirerek bu kötü görüntüyü ortadan kaldırmış olduk. Toplam 93 aileyi kalıcı konutlara yerleştirerek Ovacık'taki baraka sorununu çözmüş olduk. 'Köye Dönüş Projesi' kapsamında konutlarını yapanlara para yardımları yaparak, terör mağdurlarının sorunlarını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından kendilerine konutları tahsis edilen ailelere, anahtarları teslim edildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 13:55:28
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 13:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?