6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Tayin protestosu

Tunceli Emek ve Demokrasi Platformu, Tarım Orkam-Sen İl Temsilcisi Atilla İrey'in istemi dışında Ankara'ya atanmasına tepki gösterdi. Tunceli Yeraltı Çarşısı'ndaki sendikacılar, siyasi partiyle kitle örgütü temsilcileri ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkale'nin de katıldığı basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü ve Yapı Yol-Sen İl Temsilcisi Hıdır Tangobay, Tarım Orkam-Sen Tunceli Temsilcisi Atilla İrey'in atamasını "keyfi tutum ve hukuk tanımazlık" olarak nitelendirdi.

Platform üyeleri, İrey'in tayinini durdurmak için yaptığı girişimlerin keyfi şekilde engellendiğini öne sürerek, gıyabında ilişkisi kesildikten sonra Ankara'ya gönderildiğini iddia etti.

Tangobay, "15 yılı aşkın süredir yürüttüğümüz sendikal hak ve özgürlükler mücadelemizde yöneticilerin keyfi ve hukuksuz uygulamaları ve baskıcı politikalarına maruz kaldık" dedi.

Tunceli'de tüm toplumsal kesimlere yönelik baskıcı anti-demokratik uygulamaların sürekli gündemde olduğunu ileri süren Tangobay, "Yöneticilerin keyfi ve hukuk tanımaz uygulamalarının son örneği, Tarım Orkam-Sen Tunceli İl Temsilcisi Atilla İrey'e yönelik sürgün kararıdır. Arkadaşımızın tayin talebini fırsat olarak değerlendiren Tunceli Valiliği, Tarım İl Müdürlüğü ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yönetmelikleri ve yasaları hiçe sayarak hukuksuz biçimde davranmıştır. Yetkililerle yapılan görüşmeler ve uyarılar sonuçsuz kalmış, keyfi tutum yerini baskıya bırakmıştır. Doktorların İrey'e rapor verilmemesi yönünde tehdit edilmesi, pervasızlıkta sınır tanımamadır" diye konuştu.

Personel açığına da dikkat çeken Tangobay, şöyle devam etti: "İlimizde gönüllü olarak çalışmak isteyenlere karşı gösterilen bu tutum anlaşılır değildir. Arkadaşımızın şahsında emek ve demokrasi mücadelesine yapılan bu keyfi ve baskıcı tutumu burada kınıyoruz. Demokratik bir ülkede ve barış kardeşlik içinde insanca yaşama mücadelemize gösterilen tahammülsüzlük ve saldırılar bizleri yolumuzdan alıkoyamaz. Dün olduğu gibi bugün de yarın da gerek sendikal hak ve özgürlükler alanında, gerekse barış ve demokrasi alanındaki taleplerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Baskılara karşı örgütlü mücadelemizi daha da yükselterek sürdürmeye devam edeceğiz."

Tangobay, toplumsal yaşamı gerginleştiren uygulamalardan vazgeçilmesi için yetkililere sorumlu davranmaları konusunda çağrıda bulundu.

KENTHABER
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 15:28:58
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 03:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?